Izlet djelatnika Ordinarijata u Istru

Biskup Ivica Petanjak sa suradnicima i djelatnicima ordinarijata Biskupije Krk u srijedu 18. svibnja uputio se na jednodnevni izletu u Istru.

Na izletu su sudjelovali generalni vikar mons. Franjo Velčić, kancelar mons. Zvonimir Seršić, ekonom vlč. Anton Depikolozvane, biskupov tajnik vlč. Josip Karabaić i djelatnice ordinarijata Ana Kosić, Ljubica Kosić, Marinka Pahlić i Irena Žužić. Odredišta izleta bila su Rovinj, unutrašnjost Istre, Beram i Pazin.

Rovinjski župnik mons. Vilim Grbac pokazao nam je župnu crkvu sv. Eufemije i sv. Jurja te progovorio o župi i povijesti župe, a ljepotu Rovinja smo doživjeli ne samo kroz šetnju gradom nego i sa vrha zvonika župne crkve.

Glavna odredišta u unutrašnjosti Istre bila su Beram i Pazin. U Bermu smo posjetili crkvu sv. Marije na Škriljinah koja je iznutra bogato ukrašena freskama, a o freskama nam je progovorio generalni vikar Franjo Velčić. Crkvu krase freske o Marijinom životu, o događajima oko Isusovog rođenja i iz Isusovog života, o svecima te najpoznatija freska: ples mrtvaca.

U Pazinu smo posjetili župnu crkvu i grob mons. Bože Milanovića, zaslužnog istarskog svećenika.

Print Friendly, PDF & Email