Uoči svetkovine sv. Kvirina krizmanici Župe Krk uprizorili igrokaz “Upute starijeg sveca mlađima”

Dana 3.6. u krčkoj katedrali ovogodišnji pripravnici na sakrament krizme Župe Krk održali su zanimljivi program kao savršenu uvertiru u proslavu sv. Kvirina i Duhova.

Program se sastojao od glumačkog i glazbenog djela u kojem su ovogodišnji krizmanici pokazali razne talente koje posjeduju. Igrokaz pod nazivom “Upute starijeg sveca mlađima” maštovito je povezao lik sv. Kvirina s likovima kumova svetaca koji zajedničkim snagama brinu o današnjim mladima, uzimajući u obzir sve poteškoće suvremenog društva.Igrokaz je dodatno obogaćen glazbenim nastupima pripravnika na krizmu koji su svirali instrumente poput orgulja, flaute i gitare, te dječjeg zbora “Kapljice”. Cijeli program je zaokružen podjelom zahvalnica krizmanicima koji su godinama dio dječjeg zbora “Kapljice” ili ministrantskog zbora.

Zahvala je došla i od strane roditelja krizmanika. Obradovavši župnika Antona Valkovića i vjeroučiteljicu Mirjanu Žužić  znakom pažnje, roditelji su se zahvalili za sav uložen trud u rast i razvoj u vjeri.

Kao šećer na kraju večere, krizmanici su dijelili kolačiće koje su zajedno ispekli u Oazi kraljice mira, a koje je blagoslovio biskup Ivica Petanjak.

Tekst i fotografije: Lucija Depikolzvane

Print Friendly, PDF & Email