Jesenski susret vjeroučitelja

U Oazi Kraljice mira župe Krk u subotu 24. rujna održan je susret vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Krčke biskupije, a ujedno i županijsko stručno vijeće za vjeroučitelje.

U prvom dijelu susreta okupljenima je govorio vlč. Damjan Koren, predstojnik Katehetskog ureda Varaždinske biskupije i voditelj duhovnog centra na Veternici. U svom vrlo zanimljivom nagovoru vlč. Koren jednostavno i slikovito iznio je niz zanimljivosti o pozivu. Istaknuo je kako je poziv prisutan kroz cijelu povijest spasenja, najprije kao poziv na život kroz stvaranje, zatim poziv na ljubav, onda poziv na svetost kroz zajedništvo s Bogom i, na koncu, protumačio je poziv kroz vid poslanja: naviještanje Božje stvarnosti ondje gdje se svatko od nas nalazi. Nadalje je poziv na svetost predstavio kao nastojanje da se teži savršenstvu karakterističnom za samog nebeskog Oca. Naglasio je kako smo već dobrim dijelom sveti po krštenju, a ostatak je naš trud da, u suradnji sa snagom Duha, postignemo svetost koju nam Bog neprestano nudi i pokazuje. Mi, kao dio putujuće Crkve, imamo veliku ulogu u predstavljanju svetosti. Pročišćavajuća Crkva nas u našem zadatku hrabri, a proslavljena Crkva nam svjedoči kako to ima smisla. Kao zaključak pozvao je da svece promatramo kao ljude kroz koje nam uvijek svijetli sunce.

Nakon mogućnosti za ispovijed uslijedilo je slavlje svete mise koju je predvodio krčki biskup mons. Ivica Petanjak. Biskup Ivica pozdravio je vjeroučitelje, prisjetio se pokojnog vlč. Antona Peranića i u nadahnutoj propovijedi potaknuo na realno vjerovanje i zalaganje u vremenu i okruženju u kojem danas živimo i djelujemo. Na kraju euharistijskog slavlja predstojnik katehetskog ureda vlč. Zvonimir Seršić zahvalio se vjeroučiteljici Dubravki Buničić na dugogodišnjem vođenju Županijskog stručnog vijeća, te vjeroučiteljicama Vilmi Depikolozvane i Elizabeti Crvić na dugogodišnjem radu u školi. Vjeroučiteljica E. Crvić nakon 25 godina vjeroučiteljske službe otišla je u mirovinu.

Susret se nastavio zajedničkim ručkom i ugodnim razgovorom o aktualnostima i prisjećanjem na studentske dane i avanture. Uslijedio je zatim radni dio u kojem su predstojnik i vjeroučitelji definirali hodogram za ovu školsku godinu, a i nadalje.

Print Friendly, PDF & Email