Počele prijave za “72 sata bez kompromisa”

Treću godinu za redom, volonterski projekt za mlade „72 sata bez kompromisa“ održat će se na našem otoku Krku. Riječ je o međunarodnom volonterskom projektu koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Prošle je godine sudjelovalo 63 mlada volontera, a gdje su sve volontirali možete pogledati na linku

Projekt će se održati od 13. do 16. listopada na 10-ak volonterskih akcija diljem otoka Krka. Slogan ovogodišnjeg projekta je „Probudi se“. Prijaviti se mogu svi mladi od 15 do 35 godina, samostalno ili u grupi do 5 članova ispunjavanjem PRIJAVE na službenoj stranici projekta. Moguć je i odabir dana volontiranja: petak, subota ili oboje. Nakon prijave, budući volonteri ne znaju na kojoj će volonterskoj akciji volontirati što je jedno od glavnih obilježja projekta. Time beskompromisno daruju svoje vrijeme, znanje i talente za dobrobit svoje zajednice.

Sam projekt započinje u četvrtak, svečanom misom u katedrali koju će predvoditi krčki biskup Ivica Petanjak. Nakon mise otvaranja slijedi podjela zelenih majica karakterističnih za projekt te ono najzanimljivije volonterima: otkrivanje volonterske akcije koja im je dodijeljena. Zatim u petak i subotu slijede radne, ekološke ili socijalne volonterske akcije diljem otoka. U subotu nakon volonterskih akcija bit će zajednički ručak i druženje u Oazi Kraljice Mira u Krku. Projekt završava nedjeljnom župnom misom u krčkoj katedrali koju će predvoditi krčki župnik, Anton Valković.

Krčki organizacijski tim čine: Robert Brozić kao voditelj projekta, Sanja Bjelobradić kao voditeljica tima za organizaciju akcija i Lucija Depikolzvane kao voditeljica medijskog tima. Ustanova odgovorna za organizaciju projekta je, kao i prijašnjih godina, Caritas Krčke biskupije.

Želiš li se i ti probuditi iz svoje svakodnevice i isprobati nešto novo i neočekivano?

Ako da, prijavi se na projekt i beskompromisno daruj svoje vrijeme!

Za sva pitanja organizacijski tim ti stoji na raspolaganju putem mail-a: krk@72sata.hr ili Instagram stranice: „72 sata bez kompromisa Krk“. Preporučamo ti da nas zapratiš na Instagramu jer ćemo ondje objavljivati sve informacije potrebne za prijavu.

Lucija Depikolzvane,
voditeljica medijskog tima volonterskog projekta
„72 sata bez kompromisa „ u Krku

 

Print Friendly, PDF & Email