Održan korizmeni susret žena otoka Krka

U Krku se je, u organizaciji Apostolata za duhovno majčinstvo žena Krčke biskupije „Marica Stanković“ 19. ožujka 2019. održao korizmeni susret žena otoka Krka kojemu se je odazvalo šezdesetak sudionica.

Ovakvi se susreti u korizmi odvijaju već više godina, ali je susret prvi put održan na svetkovinu sv. Josipa. Započeo je u kripti Katedrale izlaganjem koje je održala Mirjana Žužić, voditeljica Apostolata. Govorila je prisutnima o „Torbici sv. Josipa“ – simboličnom nazivu koji se redovito koristi u mjesečnom letku Apostolata. Protumačila je da se ne radi samo o providnosti za materijalna dobra od koje se financira izdavanje Letka, već još više povjerenju sv. Josipa u Božje očinsko vodstvo na koje se je u potpunosti oslanjao. Jer, kako je sama službenica Božja Marica Stanković, kao velika štovateljica sv. Josipa zapisala: „… Pokazao mi je prostodušnost svoga srca. Svetu jednostavnost svoje duše. Svu brižljivost svoga hraniteljskog poziva. Svu pažnju prema djevičanskoj Zaručnici svojoj. Svu vjernost u suradnji sa svojim božanskim Štićenikom. A onda mi je pokazao svoju brigu oko umirućih. Svoju zaštitničku ulogu u obiteljima. Svoju pokroviteljsku ulogu u Crkvi.“

Za ovu je prigodu iz atrija Biskupskog dvora u Krku prenesen u kriptu kip sv. Josipa uz tumačenje da je ta gesta simbolična i označava prisutnost naših duhovnih očeva – biskupa i svećenika s kojima nas veže duhovno majčinstvo.

Na kraju susreta ženama je podijeljena malena torbica s oslikanim ljiljanom kao trajni podsjetnik na blago srca sv. Josipa koje je potrebno nasljedovati i njemu se u molitvama za naše svećenike često utjecati.

Susret je nastavljen sa sv. misom u Katedrali koju je predvodio vlč. Anton Valković, krčki župnik.

M. Ž.

Print Friendly, PDF & Email