Mali Lošinj: Kršteno četvrto dijete u obitelji Slavena i Martine Zadro

Župnik župe rođenja Blažene Djevice Marije iz Malog Lošinja don Robert Zubović,  krstio je  u nedjelju 22. kolovoza 2021. godine, tijekom  svečanog župnog misnog slavlja, malog Mihaela, četvrto dijete u obitelji Slavena i Martine Zadro iz Malog Lošinja i malu Mašu-Mariju, drugo dijete u obitelji Saše i  Sabine Španjol također iz Malog Lošinja.

Kao što je predviđeno obredom, župnik je roditelje i kumove dočekao na ulaznim vratima crkve te ih   pozdravio, kao i brojne župljane ali i goste koji se nalaze tih dana na odmoru na Lošinju.

U propovijedi, župnik je  istaknuo kako je važno da se neprestano opredjeljujemo za Gospodina, da slušamo i živimo po Njegovoj riječi koja je često puta zahtjevna, i da ostanemo vjerni krsnim obećanjima koje smo dali na krštenju. Donoseći svoju djecu na krštenje, ne samo ove obitelji, već i sve kršćanske obitelji, tj. njihov Dom, čvrsto prianjaju uz Gospodina i njegove zapovijedi, njegove riječi, koje „su Duh i Život“. Kako je te nedjelje bio i neobavezan spomendan Blažene Djevice Marije Kraljice, don Robert je pozvao sve obitelji da budu revne u moljenju krunice. Župna zajednica se priprema na slavlje redovničkih zavjeta dviju djevojki rođenih u Malom Lošinju iz družbe sestara Ančela: s. Ana Kamalić, svečani redovnički zavjeti i Nada Delač, svečano oblačenje i prvi jednostavni zavjeti. Upravo po molitvi krunice u ovoj su župi posljednjih godina izmoljena brojna svećenička i redovnička zvanja.

Svečanost krštenja završena je posvetnom molitvom djece Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Na župnoj svetoj misi i slavlju krštenja sudjelovali su i brojni župni ministranti kao i bogoslovi 4. i 5. godine Zagrebačke nadbiskupije i voditelji njihovog ljetnog formativnog susreta  vlč. Toni Potrebić, vlč. Mario Dukić i vlč. mr. Andrija Miličević. Koncelebrirao je i domaći sin svećenik vlč. Anton Budinić. Liturgijsko pjevanje animirao je veliki župni crkveni zbor a na starodrevnim orguljama svirala je s. Ana Plavac. Nakon svete mise, bogoslovi i odgojitelji zadržani su na zajedničkom objedu u župnom stanu a pridružio se i domaći bogoslov Marko kao i župni vikari Andrija Živković i Filip Šabalja koji je iz Ilovika nastavio svoju nedjeljnu pastoralnu službu na Unijama.

Print Friendly, PDF & Email