Na Susku održan duhovno-rekreativni kamp za djevojke

Duhovno-rekreativni kamp za djevojke u organizaciji sestara Službenica Milosrđa održan je na otoku Susku od 16. do 22. srpnja 2022.

Djevojke iz različitih krajeva Hrvatske imale su priliku provesti dio ljeta na jedan drugačiji način, uz druženje, igru i kupanje naše dane smo obogatili duhovnim programom, molitvom časoslova, krunice, razmatranjem Božje riječi, slavljem svete mise i sakramenta pokore, klanjanjem te sudjelovanjem u radionicama i osobnom radu.

Već sama priroda i ambijent otoka omogućio nam je jednu povučenost, veću usmjerenost jednih na druge i na našu nutrinu.

Zahvalna srca najprije dragom Gospodinu, svećenicima  vlč. Filipu Šabalji i vlč. Andriji Živkoviću te sestrama Službenicama Milosrđa (Ancellama) djevojke su se obogaćene vratile svojim obiteljima.

Najbolje je o kampu govoriti riječima nekih od sudionica:

Stela

Na Susku mi je bilo jako lijepo. Posebno su mi  u sjećanju ostala naša večernja druženja kada smo se svi okupili i razgovarali. Uz to, klanjanje mi je bilo odlično, osjećala sam se vrlo smireno i opušteno uz Božju blizinu. Duhovno sam se obogatila. Upoznala sam nove prijateljice, koje su ostavile poseban trag u mome životu. Časne su jako duhovite, interesantne, pune ideja, maštovite i jako duhovne.

Iva Oreč

Meni je ovo bilo jedno stvarno posebno i pamtljivo iskustvo. Sklopila sam nova prijateljstva za koja se nadam da će opstati duže vrijeme i doživjela neke događaje koje prije nikad nisam doživjela (večer oklade, šetnja Suskom, molitva na plaži). Posebno su mi se svidjeli osjećaj zajedništva koji sam osjećala kad smo morali ispuniti okladu, osjećaj napetosti i uzbuđenja kad smo igrali tombolu… Ipak, moram istaknuti, da sam najviše uživala u klanjanju i ispovijedi. Za to vrijeme osjećala sam mir, tišinu u srcu i nekakvo olakšanje, kakvo već dugo nisam osjetila. Zaboravila sam na sve probleme i sve oko mene i to su stvarno bili posebni trenutci jer je to bilo vrijeme mog zbližavanja s Bogom.

Katarina

Svidjelo mi se moliti skupa sa svima, a pogotovo klanjanje koje je stvarno bilo posebno; jako mi se svidjelo kad smo došli pred Presveto i kad nas je svećenik blagoslovio, osjećaj je bio kao da Isus osobno to radi i da je tu. Svidjelo mi se i društvo, svi su super i bilo nam je zanimljivo družiti se i kupati i imali smo dovoljno vremena i za to. Svakako bih izdvojila onu okladu – stvarno je bilo neočekivano i svi smo bili iznenađeni kad smo vidjeli onoliki papir 😂, ali mislim da nas je to zbližilo i svi smo se skupa udružili da sve riješimo i bilo je zanimljivo.

Ana

Sve mi se svidjelo na duhovnoj obnovi, kako zbog novih prijateljstva tako i zbog novih iskustva, posebno zbog raznih molitvi i klanjanja, jer vjerujem da me sve to na neki način zbližilo s Bogom.

Nika

Meni je bilo predobro i nezaboravno. Sve je bilo super…hrana, igre, druženje, molitve itd. Jedna od najboljih i najdražih uspomena će mi biti sigurno sveta misa i igre, ali također i novi prijatelji koji su mi još dodatno uljepšali boravak na Susku.

Marija

Upoznala sam nove prijatelje, sjajne osobe, doživjela nova iskustva, a ono što sam na poseban način ponijela je to da sam se počela više moliti Bogu.

Veronika

Imala sam priliku upoznati predivne cure, svidjele su mi se radionice i ispovijed na poseban način, pogotovo kada je svećenik molio molitvu za mene. Klanjanje mi se jako svidjelo jer sam mogla biti sama s Bogom te ga moliti, ali i ja slušati Njega što mi govori za moj život. Cijeli kamp će mi zauvijek ostati u srcu jer je zaista bilo i više nego što sam očekivala i bolje časne nikad nisam upoznala jer ste pozitivne i drage… Na boljem kampu s boljim ljudima nisam bila i jako mi je bilo lijepo.

Laura

Na Susku mi je bilo prekrasno od prvoga dana. Svidio mi se  raspored što ćemo raditi od jutra do večeri. Jako zanimljiv raspored koji nas je zbližavao s curama svakim danom sve više. Radionice koje ste napravili za nas su jako zanimljive i poučne. Pored svega toga jako mi se svidjelo što smo išli na Svetu Misu svaki dan. Sve mi se jako svidjelo i hvala Vam od srca.

Print Friendly, PDF & Email