Caritas Biskupije Krk organizira ljetovanja za obitelji, majke i djecu iz Ukrajine

Odmor na moru ovoga ljeta osiguran je za oko 130 Ukrajinaca, pretežno majke i djecu, koji su pogođeni ratnim zbivanjima u svojoj državi. U Caritasovoj kući za odmor Dom Emaus u Martinšćici na otoku Cresu osiguran im je smještaj i hrana te ostale aktivnosti tijekom boravka na moru. Dio njih dolazi iz kontinentalne Hrvatske gdje trenutno borave kroz mrežu Caritasa, a ubrzo dolaze i tri veće grupe djece s pratnjom direktno iz Ukrajine od kojih će jedna biti smještena i u kampu Oaza Kraljice mira u Župi Krk. Dom Emaus već 17 godina organizira svakoga ljeta ovaj projekt za obitelji iz Slavonije i šire, a ove godine otvorio je svoja vrata i preko granice, dragim ljudima iz Ukrajine.

Drago nam je da i na ovaj način možemo ostvarivati našu misiju, a slušajući ove drage ljude i gledajući dječje osmjehe dovoljno nam govore koliko im znači u ovim trenutcima barem malo odvratiti misli od njihove nevolje.

Caritas Biskupije Krk organizira projekt u suradnji s Caritasima Varaždinske, Zagrebačke i Đakovačko-osječke nad/biskupije te nacionalnim Caritasom Spes Ukrajine. Ova su ljetovanja također dio programa za podršku Ukrajini, nastalog u suradnji s Američkim Caritasom (CRS), a kojom koordinira Hrvatski Caritas.

Hvala volonterima koji se nesebično daruju u organizaciji ovoga projekta kao i donatorima koji daju svoj doprinos. I dalje smo otvoreni za suradnju s novim donatorima/sponzorima.

Uskoro donosimo više informacija, a ovo su neke od fotografija i dojmova naših novih prijatelja koji su nam svojom jednostavnošću i skromnošću te izrazitom zahvalnošću već sada opravdali smisao projekta.

Robert Brozić, voditelj projekta
za Caritas Biskupije Krk

Print Friendly, PDF & Email