Najava biskupskog ređenja dr. fra Ivice Petanjka

mons. Ivica Petanjak

Mons. dr. Ivica Petanjak

Slavlje biskupskog ređenja imenovanog krčkog biskupa dr. fra Ivice Petanjka bit će u nedjelju 22. ožujka 2015. g. u krčkoj katedrali s početkom u 11 sati. 

Glavni zareditelj bit će uzoriti kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, a suzareditelji nadbiskup mons. Alessandro D’Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj i mons. Valter Župan, dosadašnji krčki biskup i apostolski administrator.

Očekuje se veliki broj hodočasnika iz raznih djelova Hrvatske. Promet će zato biti reguliran, a parkirališta bliže katedrali (na Porta-pisani) rezervirana za goste s posebnom propusnicom. Oni koji budu dolazili autobusima, također će se iskrcati na parkiralištu predviđenom za autobuse, prema uputama policije i redara, te će se pješice uputiti prema katedrali.

Vjernici će moći sudjelovati u slavlju biskupskog ređenja u katedrali, u crkvi sv. Kvirina i u kripti, gdje će svi biti povezani prigodnim audio-vizualnim sredstvima (video zidovima i monitorima). No, može se predvidjeti da će, zbog velikog broja sudionika neki vjernici biti smješteni i izvan zatvorenih prostora, na Kamplinu, gdje će također moći pratiti preko video zida događanje u samoj katedrali.

Cijeli će događaj biskupskog ređenja i preuzimanje službe dijecezanskog biskupa mons. dr. Ivice Petanjka izravno prenositi i Hrvatska radiotelevizija.

Poslije svečanosti u katedrali, predviđen je prigodni program i počašćenje na trgu Kamplin, pored katedrale, pod pokroviteljstvom Grada Krka

Svečani domjenak za uzvanike započet će u 15.00 sati.


Više o imenovanju novog krčkog biskupa pročitajte ovdje.

Print Friendly, PDF & Email