Najava dviju Caritasovih korizmenih akcija

Biskupijski Caritas poziva nas na uključivanje u dvije vrijedne akcije tijekom korizme koju danas započinjemo. U nastavku pročitajte više o njima.

Korizmena-humanitarna akcija „Zajedno možemo više“

Biskupijski Caritas i ove godine organizira akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština koja se provodi u suradnji s Trgovinom Krk d.d. U 32 njihove poslovnice na otoku Krku kupci imaju priliku kupljeni proizvod ostaviti u za to predviđene košare, a koji su namijenjeni za potrebne obitelji i samce s otoka Krka. Akcija traje od 06. ožujka do 20. travnja o. g. Prethodne godine u ovoj akciji prikupljeno je 2.405 kg hrane i higijene što je podijeljeno u 131 obitelj i samcima. U nadi pozitivnoga odgovora na akciju i ove godine dajemo ljudima priliku putem ovakvih odricanja činiti djela milosrđa na koje smo posebno pozvani u korizmenom vremenu.

Duhovna akcija „Ne kupovanju nedjeljom“

Ovom akcijom senzibilizira se i potiče vjernike na uzdržavanje od kupovine nedjeljom te se to sugerira kao prijedlog za djelo pokore u korizmi. Pozornost je na činjenici da ovo odricanje kupovanja nedjeljom ima trostruku pokorničku dimenziju: 1. prema sebi, jer gospodarimo svojim prohtjevima (odricanje); 2. prema bližnjemu, jer rasterećujemo prodavače (djelo milosrđa); 3. prema Bogu, jer otvaramo prostore Božjem djelovanju (molitva).

Print Friendly, PDF & Email