Nastup dječjeg zbora Kapljice župe Krk “Koliko ušiju ima čovjek”?

U nedjelju, 16. lipnja 2024. u Katedrali, dječji zbor „Kapljice“ izveo je u 19 sati svoj završni nastup prije odlaska na zasluženi ljetni odmor.

Prisutni roditelji, rodbina, prijatelji i župljani u lijepom su broju došli dati podršku ovom dragom zboru koji broji sedamdesetak članica i članova od vrtića do kraja 8. razreda osnovne škole. Maštu prisutnih malo je „zagolicao“ i neobičan naslov priredbe: „Koliko ušiju ima čovjek?“.

Pjesme koje su izvedene, većim su dijelom autorska djela vjeroučiteljice Vesne Avsec, a radi se o kratkim i lako pamtljivim tekstovima i melodijama poznatih evanđeoskih događaja o umnažanju kruha, oluji na moru, prispodobi o milosrdnom Ocu, uskrišenju dvanaestogodišnje djevojčice, Zakeju… Matrice je u svom studiju napravio mladi župljanin Kristijan Vasilić. Tekst igrokaza napisala je vjeroučiteljica Mirjana Žužić, a cilj je bio povezati situacije iz suvremenog života djece s Evanđeljem. Osim što su Kapljice pokazale da dobro glume i pjevaju, one najmlađe su pokazale i ples s ribicama kojim su dočarale umnažanje kruha i ribica.

Voditeljice – Kapljice su na početku istaknule koliko su različitih nastupa i angažmana, od sudjelovanja u pjevanju na župnoj misi i redovitih proba, te koncerata i zajedničkih odlazaka u Betaniju, Kapljice imale u protekloj školskoj i pastoralnoj godini. Budući da su pjesmom ispratile bivšeg župnika Antona Valkovića, te dočekale novog Vedrana Kirinčića, završnu pjesmu na engleskom jeziku „You raise me up“, uz želju za dugom i dobrom suradnjom, „Kapljice“ su posvetile novom župniku koji je potom svima zahvalio, te poželio da i preko ljetnih praznika dječje klupe u Katedrali budu pune. Ponovio je zaključak igrokaza da čovjek ima tri uha, jer je treće uho čovjekovo srce, dok Bog ima samo jedno uho, a to je njegovo veliko srce.

Topli pljesak prisutnih bio je svima velika nagrada, uz želju i obećanje da ćemo ujesen nastaviti.

M. Ž.
Fotografije: Dean Kosić

Print Friendly, PDF & Email