Obavijesti Caritasa u vezi novonastale situacije

Caritas Biskupije Krk radi novonastale situacije s epidemijom COVID-19 otkazao akciju Zajedno možemo više i akciju prikupljanja maslinovih grančice te do daljnjega ne prima odjeću i obuću!
U narednom vremenu svima stavlja posebno na pažnju stare i nemoćne, invalide te osobe u samoizolaciji i/ili karanteni.

Volonteri koji se žele staviti na raspolaganje mogu im biti od pomoći u dostavi temeljnih namirnica i lijekova, a upute za siguran način pružanja i primanja pomoći mogu pronaći na stranici Hrvatskog Crvenog križa. Također mogu biti s njima i u telefonskom kontaktu kao psihosocijalna podrška.
Djelatnici Bračnih i obiteljskih savjetovališta, Obiteljskih savjetovališta, Ureda za obitelj, Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja nad-biskupija u Republici Hrvatskoj koji su ujedno i članovi Privatnog vjerničkog društva Bračnih i obiteljskih savjetovatelja stavljaju se na raspolaganje za potrebe vjernika i građana putem telefona ili e-mail kontakata za potrebe psihološki podrške i pomoći.
Za razliku od volonterske, ovo je stručna pomoć, a u Biskupiji Krk je to: Ured za obitelj, Josetta Blažić, E-mail: josetta.blazic@gmail.com Mobilni broj: 091 795 4942
O ovim pitanjima organizirao se i Hrvatski Crveni križ na čijim se stranicama može pronaći više informacija i brojeve za psihosocijalnu podršku osobama u samoizolaciji.
Na području Biskupije Krk to su:
DCK Primorsko-goranske županije – 099 661 4706 DCK Ličko-senjske županije – 099 314 5417
Podsjećamo da se sve relevantne informacije oko ove pandemije može pronaći na stranici: www.koronavirus.hr
Po molitvama siromaha i po zagovoru sv. Roka pratio Vas Božji blagoslov!
Print Friendly, PDF & Email