Obiteljska duhovna obnova Župe Punat

U nedjelju 3. 4. 2022. održana je obiteljska duhovna obnova u svetištu Majke Božje Goričke za sve obitelji prvopričesnika i krizmanika župe Presvetog Trojstva, Punat. Razloga za okupljanje je bilo mnogo, a oni najvažniji su zajedništvo s Bogom i nas međusobno.

To prekrasno, sunčano nedjeljno poslijepodne čitave su se obitelji nakon ručka uputile prema Svetištu, a po dolasku roditelje je dočekala fina kava, a djecu sok.  

U 15 sati smo svi ušli u Crkvu. Upravitelj Svetišta don Marinko Barbiš pozdravio je sve prisutne, a nakon njega župnik don Luka Paljević započeo je susret uvodnom molitvom u kojoj smo se svi sabrali i  osvijestili razlog svog okupljanja. Molili smo za naše obitelji, da svi članovi obitelji osjete Božju i našu ljubav i blizinu.

Nakon zajedničke molitve odvojili u grupe – roditelji, prvopričesnici i krizmanici. Program za roditelje animirao je vlč. Saša Malović, župni upravitelj Supetarske Drage. On je posvjedočio o svome životnom putu, kako je kao mladić tražio smisao u životu, te kako je upoznao Krista koji je promijenio njegov život i donio mu obilnu radost. Njegovo je poticajno svjedočanstvo dotaklo mnoge i nakon svjedočanstva zadržao se u razgovoru s roditeljima. U isto vrijeme u odvojenim grupama, prvopričesnici su upoznavali djecu svece i razmišljali o svetosti, a krizmanici su imali kviz.  

Uslijedila je pauza u kojoj smo se počastili slatkim i slanim delicijama naših vrijednih mama i skupili još više snage za dalje.

 

Nakon pauze započela je zajednička igra za djecu i roditelje. Don Luka je podijelio sve obitelji u 5 miješanih skupina. Ekipe su trebale proći pet punktova s različitim igrama, izvršiti zadatke i skupljati bodove. Bilo je uistinu raznolikih igara – od navođenja slijepaca, slaganja riječi, vođenja loptice, slatkog punkta pa sve do trčanja i traženja sandučića sa različitim natpisima. Sve su te igre imale za cilj suradnju, zajedništvo i zabavu jer su zajedno igrala djeca sa svojim roditeljima, a znamo koliko je zajedničko vrijeme i radost dragocjena svakoj obitelji, a osobito potrebno djeci.

Duhovnu obnovu smo zaključili sv. Misom koju je predvodio župnik don Luka.

Vrijeme je proletjelo ispunjeno raznolikim sadržajem, a iznad svega Božjim Duhom koji je bio prisutan u svakom trenu. Sve je ovo uspješno ostvareno zahvaljujući i brojnim župnim suradnicima, a najviše zahvaljujući s. Dijani, Narcisi, Luciji i Sari. Zahvalni smo Bogu na lijepom vremenu jer su prethodne prognoze bile znatno drugačije, zahvalni smo na lijepom odazivu roditelja, te njihovoj suradnji i otvorenosti. A osobito smo zahvalni na radosti i osmjesima naše djece.

 

 

Print Friendly, PDF & Email