Održana radionica za voditelje župnih Caritasa

U organizaciji biskupijskog Caritasa u subotu 15. veljače, u dvorani Biskupije Krk, održano je predavanje i radionica za voditelje župnih Caritasa na temu “Upravljanje kućnim budžetom i osobnim financijama”, a sve sa ciljem kako bi se što kvalitetnije pomoglo osobama koje se za pomoć obrate župnim Caritasima.

Nakon riječi dobrodošlice i pozdrava ravnatelja biskupijskog Caritasa mons. Ivana Milovčića, predavanje i radionicu su održali bračni par Zrinka i Zlatko Gregov. Mr. sc. Zrinka Gregov diplomirana je inženjerka agronomije, magistrica biologije i magistrica ekonomije. Zlatko Gregov je prvostupnik ekonomije s iskustvom u informatici i internet bankarstvu. Žive i rade u Zagrebu, roditelji su petero djece i zajedno kroz više od dva desetljeća vode tečajeve priprave za brak.

Na radionici su vrlo iskreno i otvoreno, nadopunjavajući se, objasnili važnost planiranja i upravljanja kućnim budžetom. Vrlo zanimljivo i sa puno primjera iz vlastitog života držali su pažnju i probudili velik interes prisutnih slušatelja. Mnogi su zaželjeli da se ovakva radionica održi ponovo u skorije vrijeme, jer su slušajući ovo predavanje shvatili da se na njemu stiglo progovoriti tek o malom djelu ove teme. Susret je završio podjelom certifikata prisutnim voditeljima te domjenkom uz neformalno druženje. Voditeljica župnog Caritasa Risike, gđa. Maja Kirinčić piše: “S ove Caritasove radionice vraćam se obogaćena za nova znanja i vještine o kojima su nas poučili izrazito dragi i ugodni predavači, bračni par Gregov. Dokazali su nam, govoreći iz osobnog životnog iskustva, da sve ono o čemu svakodnevno brinemo (a financije i kućni budžet su u našim svakodnevnim brigama i te kako zastupljeni), imaju svoj temelj u našem odnosu prema vjeri, Bogu i bližnjemu. Predavanje je proteklo ugodno i korisno. Bilo bi lijepo da se ovakve radionice održavaju i ubuduće.”

 Ljiljana Vasilić, voditeljica Caritasa župe Krk

Print Friendly, PDF & Email