Poziv biskupa HBK na molitvu za mir

Biskupi pozivaju svećenike, redovnice i redovnike, kao i sve vjernike laike i ljude dobre volje da u nedjelju, 14. rujna 2014., kad se slavi Uzvišenje svetog križa, uprave svoje žarke molitve za mir u Ukrajini i u Iraku.

Imajući u vidu teško ratno stanje koje smo i sami u nedavnoj povijesti proživjeli a sada se to događa u državama Iraku i Ukrajini, u kojima je rat pokazalo svu strahotu stradanja nevinih ljudi, hrvatski biskupi su odlučili pozvati na molitvu za sve one koji pate zbog ratnih nemira i stradanja.

Biskupi stoga pozivaju svećenike, redovnice i redovnike, kao i sve vjernike laike i ljude dobre volje da u nedjelju, 14. rujna 2014., kad se slavi Uzvišenje svetog križa, uprave svoje molitve za mir u Ukrajini i u Iraku.

Neka naše skromne molitve, po zaslugama muke i smrti Gospodina našega Isusa Krista i po neizmjernoj vrijednosti njegova križa, pomognu da zasja konačno progonjenim kršćanima u Iraku i diljem svijeta toliko žuđena sloboda. A uznemirenim stanovnicima Ukrajine neka se povrati stabilnost i mir.

Zagreb, 6. rujna 2014.

Biskupi HBK

 

Print Friendly, PDF & Email