Slavlje Male Gospe u Polju predvodio kardinal Vinko Puljić

Ove je godine posebno svečano obilježena svetkovina Male Gospe, zaštitnice mjesta i župe Polje na otoku Krku. Svečanu koncelebriranu svetu misu predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, u suslavlju osamnaest svećenika i krčkog biskupa u miru mons. Valtera Župana.

Na početku misnog slavlja kardinala je u ime Krčke biskupije i odsutnog biskupa Ivice pozdravio biskup Župan. Uvodnim pozdravom kardinalu se obratio i župnik Polja vlč. Ivan Brnić.

 Kardinal se u propovijedi posebno osvrnuo na potrebu mira u našoj domovini i u BiH ali i u svijetu. Govorio je o problemu izbjeglica i prognanika, što je i sam osjetio nedavno u svojoj nadbiskupiji. Napomenuo je kako na miru treba raditi i moliti se Gospi za isti, a ne o njemu samo deklarativno govoriti. Spomenuo se i nove svetice Majke Tereze koja je pri dodjeli Nobelove nagrade za mir govorila o potrebi stvaranja  tog istog mira, ali i mira u duši i srcu pomaganjem i zaštitom onih najslabijih i najpotrebnijih u društvu.

 Na kraju misnog slavlja održana je procesija s kipom Majke Božje iz 16. stoljeća, nakon koje je kardinal izmolio posvetnu molitvu Majci Božjoj.

Prigodne riječi zahvale kardinalu izrekli su i uručili mu darove: župnik Ivan Brnić, predsjednik M. O. Polje Ranko Pavačić i načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina.

 Slavlje su svojom pjesmom uveličali su župni zbor i pjevački zbor “Zvon” koji je bio i generator ovoga susreta.

Ranko Pavačić

Print Friendly, PDF & Email