Susret biskupa Ivice s papom Franjom

U organizaciji Kongregacije za biskupe pod nazivom „Pellegrinagio alla tomba di S. Pietro“ od 7. do 16. rujna održao se u Rimu Tečaj za novozaređene biskupe. Na tečaju je uz 130-ak novozaređenih biskupa u protekloj godini, sudjelovao i krčki biskup mons. Ivica Petanjak OFMCap.

Susret biskupa Petanjka s papom FranjomU privatnoj audijenciji za novozaređene biskupe koja se održala u četvrtak 10. rujna papa Franjo obratio se sudionicima ovim riječima: budite svjedoci Krista uskrsloga. Budite odgojitelji, duhovne vođe – duhovnici, vjeroučitelji. Ne štedite energiju kada se radi o dovođenju onih koji su se udaljili od Krista da se vrate na put spasenja. Vođeni pastirskom brigom i ljubavlju, učinite sve da se ukloni iz ušiju ljudi ono što im priječi da čuju Božji glas: Ovo je Sin moj ljubljeni, u njemu mi sva milina.
U osobnom susretu s papom Franjom, biskup Ivica ukratko je predstavio svoju otočnu krčku biskupije te pozvao papu da je, ako se želi odmoriti, dobrodošao, na što mu je papa Franjo odgovorio: Čuo sam da imate najljepše more na svijetu!
Tečaj je završio u srijedu 16. rujna.

Print Friendly, PDF & Email