Održana skupština Pokreta za život Krčke biskupije

U treću toplu rujansku subotu na spomendan svetog Januarija i treći dan jesenskih kvatri u našom se biskupijskom domu okupio lijepi broj svećenika i vjernika na sastanku Biskupijskog pastoralnog vijeća kao i na glavnoj skupštini Pokreta za život.

Svetu je misu u 9.30 sati u krčkoj katedrali predvodio u zajedništvu sa više svećenika biskup Ivica Petanjak. U prigodnoj nas je propovijedi pozvao na ustrajno sijanje Božje riječi te na pažljivo i strpljivo očekivanje ploda vlastitog djelovanja koje se zbiva po Božjoj volji.

Pokret za život Krčke biskupije

Glavna skupština Pokreta za život nastavljena je u zajedništvu sa biskupom u miru Valterom Županom.
Svaki je ogranak naših otoka preko svojih predsjednika predstavio rad na otocima u proteklom razdoblju a donošenjem novog statuta prilagođenom zakonskim normativima Republike Hrvatske dobilo se još jasnije smjernice i jasniji okvir djelovanja ove naše Udruge u prevažnom pastoralu. Rad je moderirao predsjednik Pokreta dr. Šime Paparić u zajedništvu sa 25 nazočnih članova sa skoro svih naših otoka. Na kraju nam je biskup Valter uputio svoju prigodnu krepku riječ.

Nakon napornog rada Biskup Ivica sve nas je okupio na zajedničkom domjenku na kako je nazvao „gozbi ljubavi“ gdje smo opet bili u zajedništvu i sa članovima Biskupijskog pastoralnog vijeća.

ZBD

Print Friendly, PDF & Email