Susret duhovnih zvanja iz Malog Lošinja

U ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. godine, svećenička i redovnička zvanja iz Malog Lošinja okupila su se na  svojem prvom  druženju i slavljenju Boga.

Susret je započeo molitvom Srednjeg časa u Velom Lošinju te je nastavljen  u opuštenoj atmosferi međusobnim upoznavanjem. U večernjim satima u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije najprije se molila Krunica u vidu duhovne priprave na svetkovinu Velike Gospe. Krunicu su predmolile  sestre Službenice Milosrđa Ancelle. U 20.00 sati  slavljena je svečana Euharistija sa pjevanom Večernjom koju je predvodio mladomisnik Saša Malović.


U homiliji je vlč. Saša,
 u sjećanju na ovogodišnji Mladifest u Međugorju, zahvalio župljanima koji svojim molitvama podržavaju i prate svako izmoljeno zvanje. Potaknut evanđeljem dana, podsjetio je da “Sin čovječji nije trebao platiti porez, a platio ga je. Nije trebao ići na križ, a išao je”. Propovjednik je ukazao na najveću Ljubav i vratio je  u sjećanje upoznavanje te ljubavi koja osvaja do te mjere da smo pozvani biti  prozor u kojem će drugi vidjeti Milosrdnog Boga.

Prije završnog mladomisničkog blagoslova, župnik malološinjske župe don Robert Zubović, pozdravio je prigodnim riječima i znakom pažnje sve prisutne  te se prisjetio i najstarijeg svećenika rodom iz Malog Lošinja mons. Maria Cosulicha umirovljenog tršćanskog župnika i još nekoliko sestara redovnica.  

Župa Blažene Djevice Marije danas broji 7 svećenika, pet redovnica i tri kandidatice, djevojke koje su se u posljednje dvije godine odlučile na redovničko zvanje u redu sestara Ancella.

Gospodin koji trajno poziva radnike na svoju njivu, neka ohrabri srca mladih da se ne boje krenuti duhovnim putem i svjedočiti njegovu ljubav po čitavome svijetu.

 Anamarija Celinić

Print Friendly, PDF & Email