Susret voditelja akcija 72 sata bez kompromisa

Uoči skorog početka vikenda za pamćenje organizacijski tim projekta ’72 sata bez kompromisa’ u nedjelju 3. listopada okupio je voditelje akcija. Susret je započeo svetom misom u katedrali nakon koje su veseli volonteri šetajući ulicama grada Krka dijelili letke i pozivali mlade sugrađane na prijavu. Potom je uslijedio i službeni dio u Oazi Kraljice mira, prostoru župe Krk.

Na službenom dijelu prisutni su se prisjetili glavnih obilježja projekta, njegovih karakteristika, te prošlogodišnjih akcija i rezultata. Voditeljima su predstavljene ovogodišnje dogovorene akcije kao i uloga voditelja u projektu. Zadaća voditelja je koordinacija grupe volontera koja im je dodijeljena na volonterskoj akciji. Oni moraju znati unaprijed koja im je akcija povjerena obzirom da će u četvratak 14. listopada, nakon mise otvorenja, upoznati svoje volontere s volonterskom akcijom te im podijeliti majice projekta. Također su u kontaktu i s ustanovom gdje se održava akcija, kao i s organizacijskim timom projekta.

Nakon službenog djela uslijedilo je neformalno druženje i zajednička priprema ručka gdje su se mladi međusobno više upoznali, razmijenili svoje prošlogodišnje doživljaje s projekta i očekivanja od ovogodišnjeg.

Prijave za volonterski projekt 72 sata bez kompromisa bliže se kraju. Prijaviti se mogu svi mladi od 15 do 35 godina željni volontiranja i pomaganja svojoj zajednici. Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca na službenoj stranici projekta. Projekt će se održati od 14. do 17. listopada na 20-ak volonterskih akcija diljem otoka Krka.

Što čekaš? Prijavi se i zagrli srcem!

Lucija Depikolzvane, voditeljica medijskog tima u Krku

Print Friendly, PDF & Email