Susret župnih zborova otoka Raba

U subotu 19. studenog održan je u župnoj crkvi u Loparu susret župnih zborova otoka Raba o blagdanu svete Cecilije, zaštitnice crkvenih pjevača.

U prvom dijelu susreta poticajnu katehezu i predavanje o odnosu teologije i pjevanja u zboru iznio je vjeroučitelj Darin Gibanjek koji je između ostaloga naglasio da pjeva onaj koji je opijen ljubavlju prema nekome, u ovom slučaju prema Bogu. Tako ima onih kojima je Bog dao predivan glas te oni pjevaju kod kuće, u društvu, u klapi ili negdje drugdje, no kad uđu u crkvu jedva ih se čuje, jer nisu trijezno opijeni Bogom.

Nastavilo se praktičnim radnim dijelom koje je vodio župnik Lopara vlč. Božidar Volarić te je kratko ponovljen repertoar pjesama za nadolazeće liturgijsko vrijeme Došašća uz kratko tumačenje kako se pripremiti za pojedinu nedjelju i na što staviti naglasak te su zatim neki ponovili, a neki naučili i jednu novu pjesmu koja se može kroz to vrijeme pjevati.

Uslijedila je sv. Misa, predivno otpjevana, uz pratnju orguljašice prof. Danijele Škarić.  Propovjednik mons. Mladen Mrakovčić se zahvalio svim pjevačima i sviračima što uljepšavaju liturgiju diljem otoka Raba te ih potaknuo da i nadalje svjedoče u ljubavi i vjeri.

Nakon svega uslijedilo je agape, odnosno druženje uz pjesmu i prigodni domjenak.

SM

Print Friendly, PDF & Email