Duhovno-rekreativni vikend za “Kapljice” u Betaniji

Od petka, 11. do nedjelje, 13. studenog 2022., dječji zbor “Kapljice” župe Krk s nekoliko pridruženih članova boravio je na svom duhovno – rekreativnom vikendu u pastoralnom centru Betanija u Ćunskom na Lošinju.

Bio je to prvi pohod “Betaniji” župe Krk nakon dvije godine epidemije, pa je većina djece u njoj boravila prvi put. U pratnji vjeroučiteljica Vesne Avsec i Mirjane Žužić, te uz pomoć dvoje mladih Mirjam Kosić i Lovra Komljenovića, izmjenjivali su se molitveni i rekreativni trenuci, uz mnogo smijeha, druženja i zajedništva.

Za duhovnu stranu pobrinuo se je naš biskup u miru Valter Župan koji je velikodušno dao svoje vrijeme za ispovijedi i sv. mise, te smo mu bili od srca zahvalni. Svojim nas je posjetom iznenadio i lošinjski župnik vlč. Robert Zubović koji je kao bivši župnik Krka krstio većinu prisutne djece. Donio nam je tortu u kojoj smo uživali nakon ručka u nedjelju.

Vrijeme smo iskoristili i za uvježbavanje igrokaza za sv. Nikolu, božićnog koncerta, te vjeronaučne olimpijade. No, uza sav “posao”, ostalo je dovoljno vremena za sve ono što oplemenjuje i veseli duh i tijelo.

Zahvalni smo svima koji su omogućili ovaj vikend, ali na poseban način gđi. Mihaeli Viskov koja vodi brigu o kući “Betanija”.

Na povratku smo i opet zaključili da se valja što prije vratiti i ponoviti ovo prekrasno iskustvo.

M. Žužić

Print Friendly, PDF & Email