Sv. Kuzma i Damjan u Poljicima proslavljeni u preuređenoj župnoj crkvi

Proslavu nebeskih zaštitnika svetih Kuzme i Damjana ova je župa 26. rujna proslavila posebno svečanom euharistijom koju je uz 16 svećenika i velik broj vjernika predslavio krčki biskup Ivica Petanjak.

U potpuno uređenoj i obnovljenoj unutrašnjosti župne crkve biskup je pozvao nazočne na obnovu duha, rast u vjeri te djela milosrđa po uzoru na svetu braću liječnike Kuzmu i Damjana. Svetost proizlazi iz sakramenta krštenja, kao temeljnog sakramenta pripadnosti Isusu Kristu, tj. po samom krštenju svaki od nas pozvan je da se svojim životom što više poistovjeti i suobliči samome Isusu Kristu. Biti svet kao što je to bio Isus kad se utjelovio i postao čovjekom, poziv je koji je upućen svima – naglasio je između ostalog biskup Petanjak u svojoj propovijedi. Nakon mise uz mjesni folklor nastavljeno je bratsko druženje vjerničkog mnoštva.

Popodnevnu svetu misu uz veliku nazočnost školske djece i mladeži radosno je slavio vlč. Antun Zec. Nakon mise mlađi pripadnici folklora zaplesali su domaći tanac na placi i oduševili nazočne.

 

Print Friendly, PDF & Email