U Oazi Kraljice Mira održan susret “prijatelja s mora”

U organizaciji biskupijskog Caritasa dana 10. listopada u Oazi Kraljice mira u Krku održan je susret organizatora, partnera i donatora projekta „Prijatelji s mora“ 2020. sezone. Susret je imao za cilj okupiti donatore i predstavnike Caritasa kako bi se međusobno upoznali, izmjenili iskustva i s novim idejama krenuli u planiranje iduće sezone. Okupilo se osam donatora smještaja, usluga i novčanih donacija te je ovim susretom zaključen ovogodišnji projekt.

Nakon riječi dobrodošlice i zahvale, predstavnici biskupijskog Caritasa objasnili su smisao projekta te iznjeli rezultate ovogodišnje sezone. Zatim su donatori podijelili s ostalima svoja iskustva sudjelovanja u projektu i s obiteljima, gdje su se mogla čuti različita lijepa iskustva i prijedlozi za neke novitete u projektu dogodine. Potom je prisutnim donatorima uručena zahvalnica i prigodni darovi koje je pripremio Caritas Sisačke biskupije, a s čijeg područja je većina obitelji sudjelovala u projektu. Zbog drugih obaveza i nažalost situacije vezane uz korona virus nije mogao biti veći odaziv donatora te također nisu mogli prisustvovati predstavnici Caritasa s čijeg područja su dolazile obitelji na ljetovanje, a to je Caritas Sisačke biskupije i Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije. Nakon formalnog djela susret je završio uz zakusku i neformalno druženje.

Na temelju povratnih informacija sudionika i donatora, došlo se do zaključka da je projekt na obostrano zadovoljstvo uspješno priveden kraju. U sezoni iza nas donijelo se mnogo radosti i lijepih uspomena u živote više obitelji. Ukupno za 19 obitelji omogućeno je ljetovanje, čime je obuhvaćeno 96 osoba od čega 61 dijete, a koji su ostvarili 655 noćenja. Donatora smještaja bilo je 21, a njih 10 primilo je obitelji. Donatora različitih usluga bilo je 10, a u ponudi su bili topli obroci i slastice u restoranima, ulaznice, predavanja te zabavni sadržaji poput aquaparka i podmornice. Novčanih donatora bilo je  8, prikupljeno je 4.400 kn, čime su obiteljima djelomično podmireni putni troškovi i troškovi prehrane. Caritas i ovom prilikom još jednom zahvaljuje na dobroti i brizi koju su donatori pokazali prema ovim obiteljima.

Print Friendly, PDF & Email