U Oazi Kraljice mira u Krku održan vjeronaučni kamp

Već 25 godina svakog se ljeta u župi Krk organizira vjeronaučni kamp za djecu i mlade. Radi se o kampu izgrađenom na župnom dobru i posvećenom Kraljici mira. U kampu postoje svi potrebni prostori za ugodan boravak (pa i noćenje), za molitvu, sv. misu, ali i rekreaciju i sportske aktivnosti.

Zbog dobro nam znanih okolnosti,  u Oazi ove godine nije bilo višednevnog boravka pojedinih grupa s noćenjem, nego se je ljetni rad odvijao samo tijekom dana. Pred kraj školske godine roditelji djece od 1. do 8. razreda bili su obaviješteni o organiziranju vjeronaučnog kampa, te su po prvi puta prijave bile on-line. Rad u kampu započeo je u ponedjeljak 21. lipnja, a završio 13. srpnja. U 17 radnih dana djeca su imala priliku više puta doći u Oazu. U tom razdoblju bilo je ukupno 388 dolazaka. Kroz to vrijeme izmjenjivale su se grupe djece nižih i viših razreda osnovne škole, krizmanici, dječji župni zbor zbor “Kapljice” i ministranti.

Gradili smo zajedništvo u igri, poučnim i zabavnim susretima, molitvi i sakramentima. Zanimljive kateheze i motivacijske igre nizale su se iz dana u dan i pomagale otkrivati Božju blizinu u okruženju u kojem smo se nalazili. O djeci su kroz cijelo vrijeme brinuli i s njima radili župnik Anton, vjeroučiteljice Vesna i Mirjana, te se u pojedinim grupama pridružila i vjeroučiteljica Ivanka. Da bi se u Oazi mogle odvijati sve aktivnosti bile su tu i kuharice Marina i Davorka koje su pripremile puno ukusnih obroka, te mlade volonterke Tara, Mirjam, Katarina i Marica, koje su nesebično dale svoje vrijeme pomažući u svemu što je bilo potrebno.  Njihov bi se posao mogao opisati kao “donesi, potrči, pripremi, raspremi” i u tome su se toliko izvještile da se je na njih moglo u potpunosti osloniti.

Dobrom Bogu, te Majci Mariji – Kraljici Oaze zahvaljujemo na ljetu bez ijedne ozljede i razbolijevanja, za vrijeme koje nas je dobro poslužilo (prošli smo bez kapi kiše) i naročito na milostima koje su sada još nevidljive, ali će u budućnosti, poput sjemena u Evanđelju, sigurno donijeti svoj rod.

vjeroučiteljice Vesna i Mirjana

Print Friendly, PDF & Email