Misno slavlje i duhovni koncert u Oazi Kraljice mira u Krku

Dana 26.07.2021. u organizaciji Pokreta za život – ogranak Krk proslavljen je blagdan svetih Joakima i Ane u Oazi Kraljice Mira u gradu Krku.

Sv. misu predvodio je krčki župnik vlč. Anton Valković u koncelebraciji vlč. Krešimira Bulića iz Sisačke biskupije.
Kako je po prvi put po odredbi pape Franje četvrta nedjelja u srpnju proglašena Svjetskim danom baka i djedova i starijih osoba, velečasni Anton naglasio je njihovu važnost u današnjem društvu i u odgoju djece. Iako su mnogi često zaboravljeni od svoje djece i unučadi zbog tempa života koji nameće današnji svijet, uvijek se treba rado sjećati i vraćati tim umornim i starim rukama koje su podigle svoje potomstvo, žrtvovale se i unatoč promjenama uvijek bile rame i oslonac u teškim i burnim vremenima.
Župnik se prisjetio i svih onih koji su u našim obiteljima/župama i biskupiji preminuli, te povodom toga upalio svijeću i položio je pred kip naše Nebeske Majke Marije.

Poslije sv. mise uslijedio je koncert duhovne glazbe u izvedbi Alana Hržice s pratećim bendom. Nakon dugo vremena, svim izazovima i napastima unatoč, Gospodin je na kraju na svoj način i u svoje vrijeme omogućio da se koncert održi. Bogu hvala. Pred publikom svih generacija, koja je otvorena srca pjevala i slavila Gospodina pod oblačnim, a onda i zvjezdanim nebom, te na trenutak zaboravila teškoće vremena u kojem živi. U vremenu kada je više toga zabranjeno nego dopušteno, kada smo češće odvojeni nego blizu i kad se rijetko susrećemo licem u lice, u vremenu kad smo češće prestrašeni nego li ohrabreni – sinoć smo svi  predali svoje srce i živote Gospodinu, podigli ruke i srca Njemu koji je Početak i Završetak, alfa i omega našega života.

Tekst: Maja Došlić
Foto: IŽ

Print Friendly, PDF & Email