U Puntu održana biskupijska završnica vjeronaučne olimpijade

U ponedjeljak 4. ožujka 2019. u novoobnovljenoj školi u Puntu održala se biskupijska završnica Vjeronaučne olimpijade. Ovogodišnja tema bila je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“, a sudjelovalo je deset osnovnoškolskih ekipa.

Okupljene je u ime predstojnika Katehetskog ureda i ravnatelja škole domaćina pozdravila vjeroučiteljica iz PŠ Punat Martina Jurjević. Nakon pozdrava i kratkog govora mons. Franje Velčića natjecanje je molitvom započeo puntarski župnik vlč. Ivica Kordić. On je učenicima pripremio i kratki film o Marijinim obrocima koji su pogledali za vrijeme ispravljanja pismenih ispita.

Kao i svake godine natjecanje se odvijalo u tri etape: pismeni ispit koji su učenici samostalno rješavali, tombola koja je bila timski zadatak i Milijunak kojem je pristupilo pet najuspješnijih ekipa.

Unatoč teškim pitanjima, natjecanje je teklo u izrazito vedrom raspoloženju kao i svake godine. Na kraju natjecanja najuspješnijima su se pokazale ekipe iz Omišlja sa osvojenim 3. mjestom, iz Krka sa osvojenim 2. mjestom, a na državno natjecanje odlaze Cresani s mentoricom Dubravkom Buničić u sastavu: Tiha Filipas, Elli Honjeh, Jelena Kučić i Jakov Nedić. Okupljeni su uz zajedničko fotografiranje dobili darove koje im je pripremio biskup Ivica.

Pobjednicima od srca čestitamo i molimo za što bolju pripremu i što lakše zadatke na državnom natjecanju uz dobru zabavu!

 Martina Jurjević

Print Friendly, PDF & Email