Upalimo „Plamen za dvostruko dobro“ – lampion ljubavi

U organizaciji Biskupijskog Caritasa i ove godine uoči svetkovine Svih svetih provodi se akcija „Plamen za dvostruko dobro“. Dvostruko je to dobro, jer uz brigu za naše umrle činimo djelo milosrđa i za one žive.

U 40-tak župa naše biskupije župljani imaju mogućnost nabaviti lampione za grobove svojih dragih pokojnika i time pomoći onima u potrebi. Sav prihod od lampiona namijenjen je za obitelji naše biskupije koje su slabijeg imovinskog stanja i školuju djecu (Fond Mahnić) te za ostale potrebite u župnim Caritasima. Prigodni crveni lampioni oblikom srca označeni amblemom Caritasa mogu se nabaviti po cijeni od 15 kuna. Biskupijska knjižara “Sveti Kvirin” lampione ima u ponudi tijekom cijele godine. U prošlogodišnjoj akciji podijeljeno je preko 8.800 lampiona, čime je uprihođeno za Fond Mahnić 59.142 kune te preko 30.000 kuna za potrebe župnih Caritasa. Hvala što prepoznajete da ovaj lampion „gori duže“ te kupnjom omogućujete da se plamen dobrote širi i na one koji nas trebaju.

Neka plamen ljubavi ovom svijećom i ove godine gori na grobovima naših najmilijih i u domovima potrebitih koji nas okružuju.

Print Friendly, PDF & Email