Uz Nedjelju Caritasa

Obilježavanje Nedjelje Caritasa tradicionalno se organizira na razini HBK i Hrvatskog Caritasa na 3. nedjelju došašća, u suradnji s (nad)biskupijskim Caritasima. U našoj je Biskupiji iznimno ove godine zbog proslave 100. godina rođenja za nebo biskupa Mahnića, ona prebačena na 4. nedjelju došašća. Na taj dan i kroz četvrti tjedan došašća Crkva i ljudi dobre volje se na poseban način nastoje prisjetiti onih koji su u potrebi.

Kolektu provode sve župne zajednice prikupljanjem novčanih priloga, a mogu se uključiti i druge fizičke i pravne osobe. U prikupljanju se mogu koristiti kuverte, kasice, dobrovoljni prilozi na misama, a župnik može odrediti i druge oblike prikupljanja za karitativno djelovanje u župi ili izvan župe. Kuverte i letci dostavljeni su po župama, a mogu se preuzeti na stoliću za tisak. Skrbiti za ljude u potrebi dio je našeg svakodnevnog poslanja, stoga je svaki vaš način uključivanja i podupiranja rada Caritasa tijekom cijele godine dobrodošao. Budimo velikodušni prema svojim mogućnostima! Darujte i obradujte!

Ovogodišnje geslo Nedjelje Caritasa je „Svjedoci Svjetla“, a poslanicu biskupa Bože Radoša, predsjednika Hrvatskog Caritasa donosimo u nastavku.

https://www.caritas.hr/2020/12/02/svjedoci-svjetla-nedjelja-caritasa-2020/

Print Friendly, PDF & Email