Zahvala biskupa Valtera

Valter ŽupanPočetkom mjeseca svibnja ove godine nalazio sam se u Pastirskom pohodu vjernicima rodom iz Krčke biskupije u New Yorku (Astoria). Za vrijeme tog pohoda pojavile su se zdravstvene poteškoće koje su zahtijevale da budem hospitaliziran. Radilo se o moždanom udaru koji je na sreću imao lakše posljedice. Uza sve to, liječnici su prosudili da bi bilo riskantno hranu unositi kroz jednjak, pa su se odlučili za zahvat koji mi je omogućio direktan unos hrane u želudac. U bolnici sam proboravio četrdesetak dana, nakon čega sam otpušten na kućnu njegu da bih se, nakon dvadesetak dana, mogao vratiti kući u Krk gdje sam nastavio s oporavkom tijekom kojega sam se vratio i na normalni način prehrane. Dane uglavnom provodim u Biskupskom dvoru u Krku, te se osjećam mnogo bolje. Za to naročito zahvaljujem sestrama euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina.

Tijekom mojega boravka u bolnici, mnogi su mi vjernici iz New Yorka dolazili u posjet ili mi se javljali telefonom izražavajući mi svoju molitvenu i drugu potporu. Posebno hvala zdravstvenim djelatnicima koji su mi pomagali, naročito gospođama – sestri Mariji Milovac i sestri Ivanici. Naročito zahvaljujem našim svećenicima vlč. Vedranu Kirinčiću i vlč. Filipu Šabalji koji su danomice bili uz mene.

Želim zahvaliti za molitvenu podršku, posebno onu organiziranu u crkvi Majke Božje od Zdravlja u Krku tijekom mjeseca svibnja, ali i svim pojedinačnim moliteljima iz Biskupije koji su me pratili u mojoj bolesti. Također zahvaljujem pojedincima, svećenicima, redovnicima i redovnicama, koji su dolazili posjetiti me ili na drugi način izrazili svoju blizinu i potporu. Veliko hvala i biskupu Ivici na njegovim čestim posjetima i podršci.
Posebnu su mi radost priredile obitelji, roditelji i djeca, koje su me posjetile.

Dragi oče biskupe Ivica, svećenici, redovnici, redovnice, dragi vjernici, hvala vam što ste u mojoj bolesti bili uza me. Tijekom moje biskupske službe nastojao sam vam dati primjer, uputiti vam riječ, učiniti ono što se od mene, kao vašega duhovnoga pastira očekivalo. Neću to prestati činiti ni nadalje, sada na drugi, možda pred Bogom i mnogo plodonosniji način, prikazujući mu različita trpljenja za vaše duhovno dobro.

Ostajući povezan s vama, od srca vas sve pozdravljam udjeljujući vam svoj blagoslov!

Vaš biskup u miru:
Valter

Print Friendly, PDF & Email