Završnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike s područja Krčke biskupije

Pobjednička ekipa - OS OMIŠALJZavršnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike s područja Krčke biskupije u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije održana je u srijedu 19. veljače 2016. u prostorima OŠ Frana Krste Frankopana u Krku. Na završnom natjecanju, koje je imalo za temu „Brak i obitelju u Božjem naumu“, sudjelovalo je deset osnovnoškolskih ekipa.

Vjeronaučna olimpijada započela u crkvi Majke Božje od Zdravlja u Krku. Riječi pozdrava i dobrodošlice natjecateljima i njihovim mentorima uputio je mr. Anton Peranić, predstojnik Katehetskog ureda. Potom je krčki biskup u miru mons. Valter Župan, dugogodišnji predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, natjecateljima uputio poticajne riječi o važnosti braka i obitelji te im zaželio uspjeh na Olimpijadi. Uz to ih je potaknuo na založeno sudjelovanje u nastavi vjeronauka i na sljedećim natjecanjima. Nakon toga sudionici su otišli prema osnovnoj školi Fran Krsta Frankopana.

Pod vodstvom mr. sc. Antona Peranića, predsjednika Povjerenstva za provedbu natjecanja uslijedilo je natjecanje koje se sastojalo od tri dijela: pisanoga testa, tombole i milijunaka.

Prvo mjesto s 81,25 bodova osvojila je ekipa OŠ Omišalj iz Omišlja u sastavu: Andro Depeder, Petra Dukić, Nikola Tadić i Bernarda Zulić pod vodstvom vjeroučiteljice Katarine Čakarun. Oni će zastupati Biskupiju na državnom natjecanju u Opatiji od 6. do 8. travnja 2016. Drugo mjesto s 80,25 bodova zauzela je ekipa OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja, a na treće mjesto s 75, 75 boda plasirala se ekipa OŠ A. G. Matoša iz Novalje.

Na završnom natjecanju za učenike srednjih škola s 86 bodova Krčku biskupiju zastupat će SŠ Ambroza Haračića iz Malog Lošinja i sastavu: Petra Grgurić, Dominik Karčić, Marko Mikić i Zala Nikolić pod vodstvom vjeroučiteljice s. Branke Plenča.

Natjecanje je završeno podjelom nagrada, koje je darovao naš biskup Ivica Petanjak, i natjecateljima i njihovim voditeljima, međusobnim čestitanjem i veseljem da ćemo se dogodine opet svi naći na ovom susretu, doduše s novom temom, možda i novim ekipama, ali još uvijek istom srdačnošću, gostoljubivošću i radošću.

Print Friendly, PDF & Email