72 sata bez kompromisa sada i na Krku

Projekt 72 sata bez kompromisa međunarodni je volonterski projekt koji se ove godine održava od 15. do 18. listopada u jednoj općini i 14 gradova diljem Hrvatske, a među kojima je po prvi puta i otok Krk. Organizaciju projekta peuzeo je Biskupijski Caritas, a sama bit projekta leži u tome da veliki broj mladih istovremeno volontira na različitim mjestima. Akcije mogu biti radnog, ekološkog i socijalnog karaktera, a ono što ovaj projekt čini drugačijim od drugih je to što pri prijavi budući mladi volonteri ne mogu odabrati akciju na kojoj će sudjelovati nego beskopromisno daruju svoje vrijeme, vještine i talente za potrebe u svojoj zajednici.

Projekt uz veliki broj volontera obuhvaća i veći broj udruga, institucija i organizacija, čime se općenito potiče društvo na aktivnije sudjelovanje i promociju volonterstva kao poželjne aktivnosti. Uz očiti cilj promocije volonterstva jednako su važni i ostali ciljevi projekta, a to su pomoć ljudima u potrebi (solidarnost) i osvještavanje dostojanstva svakog čovjeka, potaknuti mlade na proaktivnost i prepoznavanje potreba društva, podizanje svijesti o brizi za okoliš/prirodu i poticanje mladih na aktivno življenje vjere. 

U dosadašnjih 5 godina održavanja u Hrvatskoj kroz projekt je prošlo više od 5500 mladih volontera (od 15 do 35 godina) u preko 750 volonterski akcija. Za više informacija o projektu možete posjetiti 72sata.hr, kontaktirati nas putem e-maila krk@72sata.hr, a pozvani ste i zapratiti instagram profil @72sata.krk

Kako bi mogli pružiti mladima kvalitetno volontersko iskustvo potrebna je pomoć. Mladi ste i želite sudjelovati u organizaciji ili ste zainteresirani za organiziranje akcije u vašoj ustanovi/klubu/udruzi ili jednostavno imate prijedlog za akciju svakako se javite na navedeni mail. Projekt počinje u četvrtak 15-tog sa svetom misom nakon čega slijedi podjela majica i akcija, zatim se volonterske akcije održavaju u petak i subotu te se projekt zaključuje u nedjelju svetom misom i druženjem. Akcije se ugovaraju do kraja kolovoza, a svi zainteresirani nakon javljanja dobiti će daljnje upute i link na google obrazac za prijavu akcije. Organizacijski tim stoji vam na raspolaganju za sva pitanja i raduje se vašim upitima.

Organizacijski tim

Print Friendly, PDF & Email