Susret duhovnih zvanja iz Malog Lošinja

U srijedu, 12. kolovoza 2020. godine, svećenička i redovnička zvanja iz Malog Lošinja okupila su se u rodnoj župi, Malom Lošinju,  na  svojem trećem  druženju i slavljenju Boga.

Susret je započeo molitvom Srednjeg časa u Velom Lošinju te je nastavljen  u opuštenoj atmosferi međusobnim upoznavanjem i razgovoru o mladomisničkim geslima. U večernjim satima u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije najprije se molila Krunica u vidu duhovne priprave na svetkovinu Velike Gospe. U 20.00 sati  slavljena je svečana Euharistija koju je predvodio don Luka Paljević.

U homiliji se vlč. Luka osvrnuo na značenje i ulogu obitelji u vidu odgoja za duhovna zvanja ali i ulozi župnika koji su djelovali proteklih desetljeća u Malom Lošinju. Oni su bilo dobri oci, strpljivi i otvoreni u radu sa djecom i mladima. Veliku ulogu u molitvi za duhovna zvanja i radu s njima imaju i časne sestre Ančele koje djeluju u župi, a čiji je samostan uvijek otvoren za djecu i mladež. U mnogim župama Krčke biskupije svakodnevno se moli i molitva Majci Božjoj za duhovna zvanja „O sveta Majko Božja!“

Sve prisutne svećenike i redovnice pozdravio je župnik malološinjske župe don Robert Zubović, koji je na kraju mise pozvao sve da se pomole za pokojne u protekloj godini a to u s. Imelda Pia Lovrić i mons. don Mario Cosulich.

Župa Rođenja  Blažene Djevice Marije u Malom Lošinju danas broji  6 svećenika, pet redovnica,  tri kandidatice i  jednog bogoslova.  

Gospodin koji trajno poziva radnike na svoju njivu, neka ohrabri srca mladih da se ne boje krenuti duhovnim putem i svjedočiti njegovu ljubav po čitavome svijetu.

Print Friendly, PDF & Email