Biskupija Krk i njezin Caritas pomažu stradale od potresa, evo kako se uključiti

Iz Caritasa Biskupije Krk dobili smo obavijest o dosada učinjenom kao i detaljne informacije kako se najbolje uključiti u pomoć stradalima od potresa s područja Sisačke biskupije.

Što se učinilo do sada?

Biskup krčki Ivica Petanjak iskazao je sućut i blizinu stradalima od potresa te su Biskupija Krk i Caritas Biskupije Krk ustupili zajedno 500.000,00 kuna u znak solidarnosti i bratske pomoći. Pismo solidarnosti biskupa Petanjka može se pročitati OVDJE.

Caritas Biskupije Krk suosjeća i iskazuje podršku i blizinu svima stradalima od potresa u Sisačkoj biskupiji. U cijeloj Hrvatskoj, u mreži Caritasa pa tako i kod nas, prikuplja se pomoć za stradale, a dio se već otpaljeo ili uplatio. Caritas Sisačke biskupije, zajedno s mnoštvom volontera, neumorno radi na sortiranju i distribuiranju humanitarne pomoći. Samo je jučer više od 200 mladih tijekom cijelog dana u distributivnom centru Caritasa Sisačke biskupije u Zagrebačkoj ulici u Sisku sortiralo i distribuiralo pomoć za stradale u potresu. Jučer je kroz ovaj centar distribuirano više od 20 šlepera hrane, higijenskih potrepština, odjeće i obuće, alata i građevinskog materijala, a jučer je, kroz distribuciju Caritasa, prošlo ukupno više od 40 šlepera pomoći. Više o tome može se pročitati OVDJE.

Iz Caritasa Sisačke biskupije javljaju da su u ovom trenutku prikupljene dovoljne količine odjeće, obuće, prehrambenih i higijenskih proizvoda dostatne za određeno vrijeme. No, budući da je riječ o dugoročnom projektu, mole sve Ijude dobre volje da na određeno vrijeme obustave prikupljanje pomoći u naravi te da, do daljnjega, pomažu novčanim sredstvima! Očitovanje ravnateljice Caritasa Sisačke biskupije pročitajte OVDJE!

 

Kako se uključiti u pomoć?

 

Hrvatski Caritas pokrenuo je akciju prikupljanja novčane pomoći za stradale, u koju se uključio i Caritas Biskupije Krk. U svim župama Biskupije Krk, što uključuje otoke Krk, Cres, Lošinj, Rab i dio Paga moguće je dati novčane priloge koji će biti proslijeđeni do Caritasa Sisačke biskupije. Za sada se prikupljanje u naravi (hrani, odjeći, obući, namještaju…) ne pokreće dok se ne dobiju relevantne informacije i potrebe od Caritasa Sisačke biskupije, a materijalne zalihe biskupijskog Caritasa stavljene su na raspolaganje za stradale. U žurnu pomoć stradalima uključile su se mnoge institucije, državne i civilne, a pomoć će trebati i kasnije, osobito u obnovi i u nabavci raznih kućanskih aparata i namještaja.

Novčana sredstva za stradale mogu se donijeti u Caritas Biskupije Krk, S. Radića 1 u Krku, radnim danom od 9 do 12 sati ili uplatiti na račun Caritasa Biskupije Krk:

IBAN: HR9423400091110051696 (PBZ Banka)

s naznakom “za stradale u potresu”

ili putem donacijskog telefona Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (6,25kn, PDV uključen)

 

Neki su došli na naše otoke, možemo im pomoći i ovdje!

Na području Biskupije Krk došle su neke od obitelji s područja koje je zahvaćeno potresom te se nalaze u potrebi! Oni koji su ih primili mogu se obratiti Caritasu za pomoć u odjeći, obući te prehrambenim i higijenskim potrepštinama prema tome na kojem se otoku nalaze:

Otok Krk – Caritas Biskupije Krk – Robert Brozić – 098/189-0258

Otok Cres – župni ured župe Cres– 051/572-000 – radnim danom od 9 do 12 sati

Otok Lošinj – župni ured župe Mali Lošinj – 051/231-731 – radnim danom od 9 do 12 sati

Otok Rab – župni ured župe Rab – 051/724-195 – radnim danom od 9 do 12 sati

Novalja – župni ured župe Novalja– 053/661-100 – radnim danom od 9 do 12 sati

Budimo ustrajni u djelovanju i molitvi za naše drage u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim mjestima!

Hvala svim dobročiniteljima!

Print Friendly, PDF & Email