Biskupijski susret ministranata

U subotu, 13. lipnja u “Oazi Kraljice Mira” župe Krk se održao Biskupijski susret ministranata. Ovogodišnje okupljanje ministranata naše biskupije okupilo je 170 ministranata i ministrantica sa naših otoka, iz 21 župe. Bio je to vruć, veseo i razigran dan. Sve je počelo u 10 sati kada je bilo predstavljanje, nakon kojeg je slijedila sveta misa predvođena našim biskupom Ivicom. Bili su tu i svećenici koji su dopratili svoje ministrante. Otac biskup je u prigodnoj Euharistiji napomenuo ministrantima kako u životu ima neplaniranih situacija koje usmjeravaju naš život, što je iskusio i sv. Antun Padovanski, koji je planirao biti redovnik u redu sv. Augustina a na kraju završio kao franjevac, htio je biti mučenik za Krista a postao je najpoznatiji propovjednik svoga doba. Važno je, naglasio je biskup u svojoj propovjedi, odabrati u životu visoke ideale i težiti ostvarenju životnih snova.

Susret ministranata 2015.

Susret ministranata 2015.

Pošto, je završila Euharistija, slijedio je kviz znanja. Ovo je natjecanje imalo za temu život sluge Božjega Antuna Mahnića, a natjecalo se sedam župa. Autor kviza je bio vlč. Ranko Papić, župni vikar iz Malog Lošinja. Nakon dva kruga napetog natjecanja, u završno natjecanje u kvizu su ušle ekipe župa Vrha, Luna i Ćunskog, a pobjedu su odnijeli ministranti župe Lun sa svojim velečasnim Mariom i vjeroučiteljem Draganom. Kada je otac biskup pobjednicima predao pehar, došlo je vrijeme ručka.

Nakon okrijepe slijedilo je sportsko popodne. Natjecanje u nogometu, odbojci, stolnom tenisu, stolnom nogometu i svim ostalim sportovima koji su se spontano dogovarali. No, najuzbudljivije je bilo u stolnom tenisu gdje je pobjednički pehar odnio ministrant iz župe Cres, Blaž Filipas; u odbojci gdje su se u finalu borile ekipe župa Luna i Novalje protiv župe Malog Lošinja, a pobjednički pehar je otišao lošinjanima; te u nogometu gdje su se u finalu natjecale ekipe iz Malog Lošinja i Cresa, a pobjedu su izborili cresani.

Na kraju je došlo vrijeme čestitki, zahvala, rastanka i želja da se svi ponovo sastanemo i utvrdimo u svom služenju Gospodinu kao ministranti.

 

Print Friendly, PDF & Email