Biskupova riječ na početku školske godine

Roditelji, svako jutro zazovite Božji blagoslov na svako svoje dijete!

Moja braćo i sestre!

Ovih se dana posebno molim Bogu da u sljedećoj nastavnoj godini Bog blagoslovi vaše nastojanje u odgoju djece i mladih koji su vam povjereni. Molim i vas da se ne samo na početku nastavne godine nego stalno obraćate Bogu za pomoć osobnom i obiteljskom molitvom te molitvom u župskoj zajednici. Budimo svjesni: «Ako Gospodin ne gradi kuću, uzalud se muče graditelji» (Ps 127, 1). Koliko su istinite te Isusove riječi vidimo u svakodnevnom iskustvu. Metode rada i programi se neprestano usavršuju, ali su rezultati odgojnog rada sve lošiji, negdje poražavajući.

Dragi vjeroučitelji, svakog dana prije polaska u školu pomolite se za onu djecu s kojom ćete tog dana raditi. U svakom djelu evangelizacije tehnika može biti samo u službi Duha Svetoga. Gdje nema Božjega Duha sve je uzaludno i isprazno.

Roditelji, svako jutro zazovite Božji blagoslov na svako svoje dijete. Molite se s djecom njihovom anđelu čuvaru. Dođite s djecom pred Isusa u svetohraništu i tu prikažite svako dijete Isusu s molbom da ga vodi u životu.

Vama braćo svećenici stavljam na srce hitnu potrebu da organizirate susrete te govorite i poučavate roditelje, jer su nepoznavanje istine i propaganda laži veliki, a ništa manja nije ni umišljenost koja ne dozvoljava da Bog rasvijetli i urazumi. Nas Bog neće suditi po rezultatima rada, nego po uloženom trudu. A svatko treba biti svjestan Isusovih riječi: «gdje vas ne poslušaju … kažem vam, Sodomi i Gomori bit će lakše na Dan sudnji nego li tom gradu» (usp. Mt 10, 14-15). Zato se nemojmo obeshrabriti. Dok imamo vremena činimo dobro. Posebno vam ističem potrebu da na susretima, prema materijalu koji ćete dobiti, pripremate supružnike na predstojeći Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, na Trsatu, u nedjelju, 19. travnja 2015.

Braćo i sestre, zazivljem Božji blagoslov na sve vas i vaš rad.

U Krku, na Malu Gospu 2014., prvog dana nastave.

BISKUP:
Valter, v. r

Print Friendly, PDF & Email