Blagoslov djece i koncert dječjeg zbora “Kapljice”

Tradicionalni božićni koncert župe Krk na blagdan sv. Stjepana, 26. prosinca, ove je godine bio obučen u nešto drugačije „ruho“.

Župnu misu u 10,30 sati predvodio je vlč. Anton Valković, župnik, a uz župni katedralni zbor na misi je pjevao i dječji zbor „Kapljice“.Nakon sv. mise upriličen je božićni blagoslov sve prisutne djece. Blagoslovu je prethodio nastup „Kapljica“.

Uz božićne pjesme hrvatskih autora i jednu pjesmu na talijanskom jeziku, izvedene su autorske božićne pjesme „Kapljica“ te tradicionalne hrvatske božićne pjesme. „Kapljice“ su  na sintesajzeru svojim sviranjem pratili gđa. Marijana Marušić Katunar i Antonio Jurešić, donedavni člana „Kapljica“, sada srednjoškolac. Svaka je pjesma popraćena toplim pljeskom nazočnih u ispunjenoj katedrali. Nastup je obogaćen župnikovim obraćanjem prisutnima, božićnom pričom koju je ispričala vjeroučiteljica Mirjana Žužić, te zahvalom vjeroučiteljice Vesne Avsec  svim „Kapljicama“ i njihovim roditeljima, bez čije je podrške uspjeh „Kapljica“ nezamisliv. Posebnu su pažnju izazvali oni najmanji, koji su i solo nastupom pokazali da se mikrofona ne boje i da zaslužuju svoje mjesto u „Kapljicama“. Također je ljepoti pjevanja pridonijelo i višeglasno pjevanje „Kapljica“, te su pokazali da sa sve većom sigurnošću mogu i znaju „držati svoj glas“.

Blagoslov nad svom djecom izrekao je župnik Anton, a popraćen je pjevanim zazivom „Mali Isuse, blagoslovi nas!“ koji je postao i naziv ovog koncerta.

Zbor „Kapljice“ okuplja 60-tak članova djece, od onih koji još pohađaju vrtić, pa do onih koji su u 8. razredu osnovne škole. Redovito svojim pjevanjem uveličavaju župne mise i slavlja, a predvode ga i na tjednim probama uvježbavaju vjeroučiteljice Vesna i Mirjana. Osim na probe rado odlaze na hodočašća i zajednička druženja.

Nakon lijepoga nastupa na blagdan sv. Stjepana, „Kapljice“ su pošle na zasluženi odmor od proba, no i dalje nastavljajući pjevati na svakom župnom misnom slavlju.

M. Žužić

Print Friendly, PDF & Email