Dostavljena pomoć za stradale od potresa u Sisačkoj biskupiji

Caritas Biskupije Krk i Biskupija Krk uputili su Caritasu Sisačke biskupije val dobrote u obliku vrijednih novčanih donacija, ali i paketa za sve potrebite pogođene potresom koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio šire područje Sisačke biskupije.

Nakon žurne novčane pomoći u prvim danima nakon potresa, dana 23. veljače predstavnici našeg biskupijskog Caritasa, ravnatelj Ivan Milovčić i djelatnik Robert Brozić posjetili su Caritas Sisačke biskupije. Predali su do tada prikupljenu novčanu pomoć vjernika na razini biskupije i to u iznosu od 175.282,00 kune te dostavili kombi humanitarne pomoći (peći na drva, krevete, madrace, štednjak, kuhinju i dr).

Ovom prilikom uručeni su darovi akcija „Žena ženi“ i „Djeca djeci“, ukupno 145 poklona, koje su pripremali župni Caritasi župa Krk, Polje, Linardići, Vrh i Dubašnica. Caritas Sisačke biskupije zajedno s našim biskupijskim Caritasom iskreno zahvaljuje na podršci i donacijama svim donatorima i volonterima. U tijeku je i korizmena akcija „Zajedno možemo više“  kojom se prikupljanja hrana i higijenske potrepštine u 34 dućana Trgovine Krk na otoku Krku, a prikupljeno će se usmjeriti za potrebe Caritasa Sisačke biskupije.

Print Friendly, PDF & Email