Duhovna obnova za vjeroučenike Malog Lošinja

Duhovna obnova za  vjeroučenike sedmih razreda župe Mali Lošinj održana je u Betaniji u Ćunskome od 21. do 23. listopada te za vjeroučenike petih i šestih razreda od 04. do 06. studenog 2022.

Susreti su bili koncipirani na način da smo petak navečer imali rekreativnu večer,  subota jutro smo dan započeli molitvom, zatim smo imali pokorničko slavlje, ispovijed, zajedničko druženje, molitvu krunice, lectio divina, svetu misu, druženje i klanjanje pred Presvetim. Nedjeljom smo slavili svetu misu u Malom Lošinju, a susrete smo završili kratkim susretom s roditeljima i djecom.

Sedmi razredi

Tema duhovne obnove je bila Prošao je zemljom čineći dobro. Susret je bio usmjeren na to da vidimo što je to što možemo činiti dobro, koje su lijepe stvari koje možemo ostaviti iza sebe. Svetu misu je u subotu predvodio vlč. Filip Šabalja koji je u propovijedi između ostaloga stavio pred nas pitanje  koji ćemo plod ostaviti na ovoj zemlji, potičući nas da nekome pomognemo, napravimo nešto dobro. Ovaj život možemo živjeti na dva načina da meni bude dobro ili živjeti kao Isus a to znači živjeti za drugoga.

Peti i šesti razredi

Tema duhovne obnove je bio Milosrdni Otac na temelju prispodobe o Izgubljenom Sinu iz Lukina evanđelja. Kroz radionicu, ispit savjesti, pronalazili  smo trenutke gdje smo u životu bili „izgubljeni sin“ te se u sakramentu svete ispovijedi vratili Milosrdnom Ocu koji nas uvijek čeka raširenih ruku i raduje se našem povratku. Svetu misu je predvodio župnik Malog Lošinj vlč. Roberto Zubović, koji je u propovijedi između ostaloga istaknuo kako treba opraštati. Otac iz prispodobe je Bog otac i on se brine za svu djecu. Mi se od Oca udaljujemo kad griješimo, a kada se kajemo za ono što nije bilo dobro Otac nas čeka raširenih ruku, grli nas, ljubi te nam priređuje slavlje – to slavlje je euharistija, na tom slavlju-gozbi nam se daruje Isus- Jaganjac Božji.

Sudionici  duhovnih obnova su zahvalni župniku vlč. Robertu Zubović, vlč. Filipu Šabalji i vlč. Andriji Živkoviću, sestrama Službenicama Milosrđa- s Ružici Dodig i s. Katarini Mikić, animatorima  i brojnim dobrim i nesebičnim ljudima koji su dali svoje doprinose da se ove duhovne obnove mogu održati.

Print Friendly, PDF & Email