Holywin u Malom Lošinju

Holywin je održan u Malom Lošinju večer uoči svetkovine Svih Svetih. Susret je započeo prilikom za sakrament svete ispovijedi, uslijedilo je slavlje svete mise koju je predvodio vlč. Filip Šabalja i klanjanje pred Presvetim, a nakon molitve filmska večer i druženje.

Vlč. Filip Šabalja je u nadahnutoj i poticajnoj propovijedi između ostaloga istaknuo današnju problematiku – želju biti “cool” Stavio pred nas pitanja: znači li biti “cool” možda biti bahat; koliko mladih uvečer idu tužni spavati, koliko ima ogovaranja, ruganja među mladima danas?
Danas se nažalost pred nas stavlja laž da ćeš ako budeš imao, biti sretan; ako si lijep, bit ćeš sretan; ako si popularan, bit ćeš sretan… Velika je to laž, puna mamaca koji nas žele odvesti s Božjeg puta. Bog nas nije za to stvorio već nas je stvorio da ljubimo, da pomažemo jedni drugima. Budemo li se stalno pitali “Što ću time ja dobiti?”, nećemo moći rasti u ljubavi i imati pravog prijatelja. Isus želi da napravimo jedan korak više u ljubavi, bez kalkulacije, ne očekujući ništa za dobra djela. Isus Krist ima rješenje za naše živote ali je važno da promijenimo stav u svom srcu. Sljedeći upute Onoga koji nas je stvorio, možemo biti sretni.
Sutra na svetkovinu Svih Svetih slavimo ljude koji su slijedili upute Onoga koji ih je stvorio, koji su ljubili i pomagali, koji su pozivali siromašne i one s kojima se nitko nije htio družiti, koji su vježbali pobijediti sebe, darovati se, pomoći.

Moleći pred Presvetim, Isusu smo predali naše živote, molitve, vapaje i sve ono što je u našim srcima, kako bi se promatrajući i dotičući Njegovu ljubav mi  mogli darovati, ljubiti i činiti dobro, poput mnogih svetaca kroz čije živote možemo vidjeti kako svetost pobjeđuje.

Svi sveti, molite za nas!

s. Katarina Mikić
Fotografije: s. Ružica Dodig

Print Friendly, PDF & Email