Hodočašće vjernika župe Krk u Međugorje

Nas stotinjak župljana župe Krk hodočastilo je Majci Božjoj – Kraljici mira u Međugorje.

Krenuli smo 7. studenog u 2 autobusa i vratili se u nedjelju 10. studenog u večernjim satima.

Vjerujem da  dijelim mišljenje s ostalim hodočasnicima kada kažem da ćemo još dugo pamtiti ovo hodočašće po lijepim zajedničkim utiscima koje želim podijeliti s onima koji nisu mogli biti s nama.

Iako smo bili različitih životnih dobi od 12 do 70 i koje godine, dobro smo se međusobno razumjeli i nadopunjavali. Sve je bilo nekako harmonično, kada se je trebalo dogovarati o rasporedu i planu, u molitvi, u pjesmi, u međusobnom pomaganju i strpljenju, baš onako kako treba biti u jednoj župnoj “obitelji”.

Svake večeri sudjelovali smo na molitvi krunice i sv. Misi, a poslije na Euharistijskom klanjanju i klanjanju Križu.

Iako je kiša neposustajući prijetila, u petak, kada smo odlučili ići na Križevac, granulo je sunce. Prijepodne smo se popeli na brdo Križevac (600 m visine) uz molitvu križnog puta. Poslije ručka otišli smo na Podbrdo – mjesto ukazanja Blažene Djevice, moleći sv. krunice. Bio je to zahtjevan zadatak u jednom danu. Uspješno smo ga odradili i umorni ali sretni krenuli u crkvu.

Tih je dana u Međugorju bila duhovna obnova za bračne parove, njih 400 iz 18 zemalja. Mislim da su među hodočasnicima bili zastupljeni ljudi sa svih kontinenata i nigdje nismo tako osjetili univerzalnost i zajedništvo Crkve Kristove kao tamo, pogotovo u zajedničkoj molitvi Očenaša za vrijeme mise.

Zadnjeg dana hodočašća, u nedjelju, krenuli smo za Mostar. U tamošnjoj katedrali slavili smo sv. Misu.

U svojim smo se molitvama sjetili svih: naših obitelji, župe, biskupije, domovine i sv. Crkve.

Želim zahvaliti svima koji su se trudili oko organizacije hodočašća, župniku i Vesni koji su nam bili jako dobri i strpljivi vodiči, našim ljubaznim domaćinima u Međugorju koji su nas srdačno udomili i ugađali nam.

Nadasve zahvaljujem dragom Bogu i Majci Mariji što smo se, puni duhovnih plodova, sretno vratili svojim kućama.

Jelisava Mihalić

Print Friendly, PDF & Email