Informativni list o Caritasovoj pomoći za osobe iz Ukrajine s izbjegličkim statusom u Republici Hrvatskoj

U sklopu projekta ˝Zbrinjavanje potreba osoba iz Ukrajine koje u RH ostvaruju zaštitu temeljem EUTD u mreži nad/biskupijskih Caritasa˝, financiranom od strane Catholic Relief Services (CRS) iz Sjedinjenih Američkih Država, a kojim koordinira Hrvatski Caritas i Caritas Biskupije Krk, definirani su oblici pomoći koje mogu ostvariti osobe iz Ukrajine s izbjegličkim statusom u RH.

Svi koji ispunjavaju navedene uvjete (osobe iz Ukrajine s izbjegličkim statusom u Republici Hrvatskoj, oni koji imaju zelenu kartu), a nalaze se na području Biskupije Krk (otoci Krk, Cres, Lošinj, Rab, dio Paga i ostali manji otoci) mogu se obratiti Caritasu Biskupije Krk na telefon +385 51 222 303 ili na email caritas@biskupijakrk.hr ukoliko žele ostvariti neki od navedenih oblika pomoći.

Hrvatski Caritas je potpisao Memorandum o sporazumijevanju s Caritasom Biskupije Krk s ciljem reguliranja sadržaja i uvjeta potpore provedbe projekta financiranog od strane Catholic Relief Services namijenjenog podmirenju troškova provedbe aktivnosti integracije, poboljšanju stambenih životnih uvjeta tražitelja/korisnika zaštite, pružanju psihosocijalne podrške, kao i pokrivanju operativnih troškova provedbe aktivnosti namijenjenih izbjeglim osobama iz ratom zahvaćenih prostora Ukrajine. Hrvatski Caritas je provoditelj pilot projekta sukladno ugovoru sklopljenim 03. lipnja 2022. godine s Catholic Relief Services (CRS) iz Sjedinjenih Američkih Država u visini od 663.747 USD namijenjenih zbrinjavanju Ukrajinskih izbjeglica na prostoru Republike Hrvatske.

Preuzmi list na Ukrajinskom jeziku:

List na hrvatskom jeziku:

Print Friendly, PDF & Email