Jesenski plenarni svećenički sastanak

U srijedu 12. listopada o.g. u Krku je održan jesenski plenarni svećenički sastanak koji je uz biskupa mons. Ivicu Petanjka i biskupa u miru mons. Valtera Župana okupio većinu svećenika i redovnika naše biskupije kao i krčke bogoslove. Okupljanje je započelo u katedrali pokorničkim bogoslužjem koje je predvodio o. Dominik Magdalenić OCD i zajedničkim klanjanjem.

Radni dio sastanka odvijao se u dvorani biskupije. Vodio ga je biskup mons. Petanjak. Govorio je o nekim aktualnostima u našoj biskupiji kao i njezinoj reorganizaciji koja se planira provesti. Pozvao je svećenike da se što zauzetije predaju pastoralnom radu na područjima na kojim djeluju. Istaknuo je kako je jedan od važnih temelja uspješnog pastorala bratsko zajedništvo koje su svećenici pozvani izgrađivati i njegovati, a koje se očituje u odnosima prožetim međusobnim poštovanjem, izgradnjom, podrškom i suradnjom.

O ekonomskim pitanjima i promjenama koje će nastati uslijed uvođenja Eura kao službene valute u Hrvatskoj govorio je biskupijski ekonom vlč. Anton Depikolozvane.

Uslijedili su izvještaji biskupijskih povjerenika, ravnatelja Caritasa te predstojnika Katehetskog ureda. Povjerenik za mlade najavio je duhovne obnove te otočne i biskupijski susret mladih, povjerenik za obitelj Godinu posvećenu osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima, a ravnatelj Caritasa predstojeću akciju “Plamen za dvostruko dobro” i Nedjelju Caritasa. Izvještajima se pridružio i vlč. Ivica Kordić, krčki svećenik i misionar u Zambiji, koji je najavio osnivanje nove župe te izgradnju škole za osobe s intelektualnim teškoćama u misiji u kojoj djeluje te pozvao na podršku.

Sastanak je zaključen zajedničkom molitvom.

Print Friendly, PDF & Email