Svečana misa otvaranja volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“

U četvrtak, 13.listopada, u 19 sati u krčkoj katedrali, održana je svečana misa otvaranja volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“. Svečano misno slavlje predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak, a svojim čitanjem, molitvom i pjevanjem dodatno su ga obogatili i sami volonteri. Nakon mise otvaranja volonteri su saznali akcije na kojima će volontirati tijekom nadolazećeg vikenda, te su dobili zelene volonterske majice – simbol projekta.

Biskup je u svojoj propovijedi podsjetio mlade volontere da svojim volontiranjem postaju misionari, Kristovi poslanici i donositelji Radosne vijesti. „Budi svjestan onoga što jesi, okreni se oko sebe, pogledaj svijet u kojem živiš. Vidjet ćeš drugu stranu svijeta. Zato se treba probuditi. Gledajte očima i srcem.“

Posjetimo, „72 sata bez kompromisa“ međunarodni je volonterski projekt za mlade od 15 do 35 godina. Na otoku Krku održava se već treću godinu za redom, a ustanova odgovorna za organizaciju projekta je Caritas Biskupije Krk zajedno sa svojim volonterima. Ove će se godine projekt održati od 13. do 16. listopada pod sloganom „Probudi se“. Na otoku Krku organizirano je 15ak volonterskih akcija te je okupljeno 60ak mladih beskompromisnih volontera iz cijele biskupije.

Lucija Depikolzvane

Print Friendly, PDF & Email