Kandelora u Lubenicama

U malom živopisnom mjestu Lubenice na uzvisini i stijenama proslavljena je Kandelora, dan posvećenog života. U prepunoj župnoj crkvi Blažene Djevice Marije, unatoč kiši i magli, okupili su se vjernici rodom iz Lubenica i okolnih mjesta, te Cresa i Lošinja da svečano i pobožno proslave dan posvećenog života.

Svečano koncelebrirano misno slavlje sa blagoslovom svijeća predvodio je naš župnik vlč. Denis Žuškin uz braću svećenike vlč. Antona Budinića, kapelana iz Cresa i fra Tomislava Kero, župnika Martinšćice.

U svečanoj propovijedi vlč. Denis Žuškin istaknuo je da nas u životu ništa ne smije obeshrabriti, da uvijek, kamo god pošli, nosimo u srcu svjetlo Kristovo. Važno je sačuvati svjetlo vjere i svjetlo razuma i da na Boga gledamo ne kao na smetnju nego kao ispunjenje svih želja i čežnji –  onako kako su na Boga gledali starac Šimun i starica Ana u hramu. Župnik je istaknuo kako je u životu važan čin predanja Bogu te da su roditelji, bake i djedovi ti koji su odgovorni odgojem usaditi vjeru u srca svoje djece i unučadi.

Božjim blagoslovom i srca ispunjena, vjernici su na kraju misnog slavlja  nastavili radosno druženje ispred crkve te su svojim kućama ponijeli svjetlo Kristovo.

                                                                                                      Bruna Muškardin

Print Friendly, PDF & Email