Oproštaj od sestara Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina

U nedjelju 3. veljače, na župnoj misi u Krčkoj katedrali, koju je predvodio župnik vlč. Anton Valković, oprostili smo se od časnih sestara Euharistijske zajednice Srca Isusova i Marijina.

Ova redovnička zajednica koja još uvijek ima status “u osnivanju”, svoje je prve korake napravila upravo na otoku Krku, u Sužanu, 2003. godine. Od tada su sestre, po traženju tadašnjeg krčkog biskupa mons. Valtera Župana i u suglasnosti svojeg osnivača don Josipa Radića, djelovale u Sv. Jakovu, Nerezinama, Rabu, Krku i Susku. Od 2015. godine vodile su domaćinstvo Biskupskog dvora u Krku te vršile sakristansku službu u Katedrali.

Budući da se sada povlače iz Krčke biskupije te nastavljaju svoj rad na području Riječke nadbiskupije, na ovoj sv. misi župnik im je zahvalio  na njihovoj zauzetosti i raspoloživosti te im poželio da ih Bog blagoslovi i nadahne u daljnjem radu i rastu. Pjesmom i buketom cvijeća zahvalio im je i dječji zbor “Kapljice” iz Krka.

S. Karla Džaja na kraju je mise objasnila razloge odlaska sestara iz Krka te zahvalila svima na zajedništvu, podršci i prihvaćenosti kako od strane župnika tako i župljana. Zaželjela je da to zajedništvo i nadalje traje posebice u međusobnoj molitvi.

Print Friendly, PDF & Email