Korizmena duhovna obnova za vjeroučitelje

Duhovna obnova i stručni skup za vjeroučitelje Krčke biskupije održani su u subotu 9. ožujka 2024. u samostanu Karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Puntu, u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije.

Na samom početku, sudionike je pozdravio predstojnik Katehetskog ureda vlč. Zvonimir Seršić i pozvao ih da kroz duhovnu obnovu iskrena srca stanu pred Gospodina i mole za dar jednostavnog srca.

Artikuliranu i interaktivnu meditaciju predvodila je karmelićanka s. Dijana Mlinarić na temu „Sv. Terezija od Djeteta Isusa ‒ orao i mala ptica“. Govoreći o životu i vjeri sv. Terezije podsjetila je na važne stvari duhovnog života kao što su činjenice da se za ostvarenje pravih stvari uvijek nailazi na mnoštvo prepreka i kušnji te kako svetost nije u savršenom životu nego u nošenju s izazovima životnih problema. S. Dijana pozvala je vjeroučitelje da njihova molitva uvijek bude razgovor djeteta s Ocem i molitva zauzimanja za druge.

Nakon kratke stanke uslijedila je prilika za sv. ispovijed. Središte susreta bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio predstojnik Katehetskog ureda, a propovijedao je vlč. Anton Valković. Osvrćući se na evanđelje dana dubokim riječima podsjetio je na čestu opasnost koja vreba na ljude zauzete u Crkvi, a to je potreba da se prema drugima odnosimo zauzimajući stav pravednika, s ohološću, što onda rezultira podcjenjivanjem i ocrnjivanjem drugih.

Zajedničko druženje nastavljeno je u blagovaoni Osnovne škole gdje su se sudionici okrijepili i razgovarali o događanjima koji ih uskoro očekuju, a to su Vjeronaučna olimpijada i Hodočašće djece na grob biskupa Mahnića.

Print Friendly, PDF & Email