Održana medijska radionica za Caritasove djelatnike na razini Hrvatske

U organizaciji Hrvatskoga Caritasa 09. i 10. travnja u Splitu je održana medijska radionica za mrežu nad/biskupijskih Caritasa na kojoj je bio prisutan i naš biskupijski Caritas.

Okupivši se u duhovnom centru „Oaza Svete Marije Krucifikse“, kroz teoriju i praktični rad sudionici su imali priliku upoznati se sa znanjima i vještinama koje su potrebne u komunikaciji s medijima i odnosu s javnošću.

Profesori komunikologije s Hrvatskog katoličkog sveučilišta moderirali su ovu radionicu. U prvom dijelu dr. Jerko Valković i dr. Anto Mikić upoznali su prisutne s karakteristikama medijske javnosti, utjecajima i izazovima medija te komunikacijskim strukturama nakon čega je uslijedio praktični rad svladavajući situacije kriznoga komuniciranja. Analizom stanja u kojem se nalazi Caritas u Hrvatskoj, otkrivajući njegove slabosti i prijetnje, ali i snage i prilike, nastojalo se doći do konkretnih smjernica za daljnji rad.  U drugom dijelu ovoga susreta dr. Ivan Uldrijan i dr. Krunoslav Novak Caritasovim djelatnicima pomogli su svladati vještine pisanja priopćenja i medijskih nastupa uzimajući u obzir medijske zakonitosti.

Sve je započelo pozdravnim govorom ravnatelja Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijana Svalina, te riječi dobrodošlice domaćina, ravnateljice Caritasa nadbiskupije Split č. s. Vlatke Topalović. Između ostaloga moglo se čuti da je Caritas svjestan potrebe za većim i profesionalnijim angažmanom u medijskome prostoru te da ovom radionicom dobiva poticaj i podršku da odvažno gradi bolje društvo putem medijskih kanala. Sudionici su spomenuli kako je uz radni dio i neformalna druženja susret bio prilika za razmjenu iskustava i međusobnoga obogaćivanja.

Robert Brozić,
djelatnik Caritasa Biskupije Krk

Print Friendly, PDF & Email