Pisma podrške i pokloni vršnjacima iz Gline

Osnovne i srednje škole u našoj biskupiji uključile su se u dobrovoljnu humanitarnu akciju Katehetskog ureda Krčke biskupije i Caritasa Krčke biskupije: Djeca i mladi Krčke biskupije po rukama sv. Kvirina djeci i mladima Sisačke biskupije. Akcijom se željelo potaknuti djecu i mlade za plemenitost i suosjećanje prema vršnjacima u potrebi. Sveti Kvirin je zaštitnik Krčke i Sisačke biskupije te je zato i akcija nazvana: Djeca i mladi Krčke biskupije po rukama sv. Kvirina djeci i mladima Sisačke biskupije. Učinile su to u već opisanoj akciji 15. travnja o.g. Budući da je ovo proljeće nastava u većem dijelu bila na daljinu, akcija se odvijala u otežanim okolnostima. Ipak to nije omelo učenike srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir u Krku čiji su učenici, nastavnici i ostali djelatnici još u ožujku o.g. poslali novčanu pomoć srednjoj školi u Glini, da na kraju školske godine istoj školi upute pisma podrške i poklone za učenike. 120 krčkih srednjoškolaca razveselilo je svoje vršnjake na Banovini. Akciju su koordinirali vjeroučitelji Slava Petrinović i Anton Peranić. Ovoj akciji pridružilo se i 56 učenika Osnovne škole Ivana Rabljanina u Rabu potkanutih vjeroučiteljima Nadom Perezom Profaca, Ninom Kordićem i Darinom Gibnjekom. Akciju su podržali i ostali nastavnici, spremačice i uprave škola. Poklone srednjoj školi u Glini uručio je gosp. Robert Brozić, tajnik bisakupijskog Karitasa Krk. Ponosni smo na humanitarnu osjetljivost i zauzetost naših učenika koja nije ostala bez odjeka. O tome svjedoči i pismo zahvale vjeroučiteljice iz Gline Antonije Ivančan.

 „Dragi prijatelji Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, dragi učenici, profesori, knjižničarke, i svi koji su na bilo koji način sudjelovali u akciji podrške prikupljanja, slaganja i prijevoza paketa za našu glinsku školu, s vjroučiteljima Slavom Petrinović i Antonom Peranićem kao voditeljima!
U ime svih učenika Srednje škole Glina, kao i u ime njihove mlađe braće i sestara, razrednika i u svoje osobno ime, ovim putem želim vas od srca pozdraviti i reći još jednom- HVALA! Vaša gesta prikupljanja i slanja paketa, osobito vaša pisma i poruke podrške, empatije, molitve i riječi ohrabrenja, uvelike su nas razveselile, osnažile i potaknule da u ovim izazovnim situacijama i dalje hrabro koračamo dalje, znajući da Gospodin sve mudro vodi i brine, da naši vršnjaci i kolege i nakon šest mjeseci od razornog potresa i dalje misle na nas i konkretno nam to i očituju. Upravo po vašem djelu može se iščitati ta trajna Božja prisutnost koja progovara unatoč izvanjskim okolnostima i udaljenosti, te iskrena ljudska humanost i darežljiva osjetljivost. Iako se osobno ne poznamo, u duhu se povezujemo sa vama. Premda nam je potres preokrenuo živote, razrušio ulice, škole i domove, mi ne gubimo nadu i vjerujemo u bolje sutra. To je izvedivo jer znamo da nismo sami. Sv. Pavao piše Korinćanima da „Bog ljubi vesela darivatelja”. Neka vas On blagoslovi i obilato vam uzvrati, a sv. Kvirin, naš zajednički zaštitnik Biskupija, trajno prati svojim zagovorom. Do nekog budućeg kontakta ili susreta, radost vam i mir“.     

vjeroučiteljica SŠ Glina, Antonija Ivančan

Print Friendly, PDF & Email