Radost

Siromašno se srce zna radovati svemu. Raduje se i onom što je maleno, jed­nostavno i obično.
Taština ograničava naša srca, a isprazne želje ostavljaju prazninu. Prazninu koja ulazi u naše domove, sjedi za obiteljskim stolom, uvlači se u naše misli i osjećaje, u riječi… Praznina koju jedino Bog oplemenjuje ni­čim našim, nego svojom Puninom.
Zavolimo svoju svakodnevnicu i ne žu­dimo samo za posjedovanjem, već čeznimo za slobodom i čistoćom. Čistoća otvara srce i štiti ga od ispraznosti. Ona daje osmijeh i vedrinu duha. Sjedinjuje nas s Bogom i s nama samima. Bogu pripadamo, neka On bude izvor naše radosti. Živeći tako biti ćemo bogati ljubavlju. Uzmimo od Njegove ljubavi!
Božja riječ poziva na radost. Isusovo ro­đenje poziva na radost. Bog dolazi u znaku djeteta, potrebit i siromašan pred kojim je nada za život svijeta. Zar to nije razlog za radost?
Ustrajna vjera Marije i Josipa nadahnju­je. Vrijeme je da se svijetom prenese poru­ka mira. Da pokažemo koliko nam je obitelj važna i nezamjenjiva, koliko su nam djeca dragocjena…
Vrijeme je da se slavi Božić u pravom duhu i s pravom vjerom, istinski, neovisno o mjestu, veličini blagdanskog stola, vrijed­nosti darova i svega izvanjskog. S radošću podignimo svoj pogled sa svih praznina ži­vota i usmjerimo ga prema jedinoj Punini, jedinom Svijetlu, jedinom Bogu. Radujmo se, Božić je!

Lela Vidas

Print Friendly, PDF & Email